Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aglomerație pe Aeroportul Otopeni. HAOS din cauza birocrației

Monday, 26 October 2020, 07:22 Sursă: Realitatea PLUS

În imaginile primite pe adresa redacției Realitatea Plus, se văd sute de persoane care așteaptă ca angajații Direcției de Sănătate Publică să le verifice chestionarul epidemiologic. Potrivit reprezentanților Aeroportului Henri Coandă, care nu au oferit și un punct de vedere oficial, aglomerația s-a format din cauza călătoriilor veniți de la Istanbul. Aceștia au stat la rând pentru a le fi verificate documentele deși nu trebuia. Doar cei care veneau din Franța, țără aflată pe lista galbenă, ar fi trebuit să facă acest lucru.

Oamenii se plâng că nu au fost informați la timp de acest lucru, așa că s-au format cozi la terminalul Sosiri. De altfel, existau mai multe culoare pe care călătorii trebuiau dirijați, lucru care nu s-a întâmplat. Așa că oamenii și-au pierdut răbdarea.

Reprezentanții aeroportului susțin că angajații DSP sunt responsabili pentru informarea călătorilor, dar că aceștia sunt depășiți de situație. Și asta pentru că acum e obligatorie completarea declarației epidemiologice în dublu exemplar. În plus, trebuie făcut și un interviu pentru evaluarea stării de sănătate a fiecărui pasager care a fost într-o țară cu rată mare de infectare. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL