Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Administratorii Terra Park îl acuză pe primarul sectorului 4 că i-au împins la faliment

Friday, 16 December 2016, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

Societatea World Park SRL, care administrează Terra Park, singurul parc tematic din Bucureşti, îl acuză pe primarul sectorului 4, Daniel Băluță, de abuz în serviciu şi prejudicierea bugetului de stat cu şapte milioane de euro.

Firma susține, într-un comunicat de presă, că primarul Băluță a refuzat nejustificat să emită certificatul de urbanism, avizele de amplasament şi autorizațiile de construire necesare derulării contractului încheiat între Terra Park şi Administrația Lacuri, Parcuri, Agrement Bucureşti (ALPAB), care a făcut imposibilă aplicarea planului de reorganizare al societății stabilit prin hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Bucureşti.

ALPAB administrează, primăria de sector autorizează

World Park SRL a câştigat la jumătatea lui 2016 licitația publică prin care ALPAB a oferit spre închiriere spații destinate agrementului în Parcul Tineretului. Una dintre clauzele contractului era ca societatea câştigătoare să obțină de la Primăria Sectorului 4 autorizațiile de construire şi avizele necesare pentru amplasarea echipamentelor în parc, în termen de trei luni. Conform legii, primăria de sector emite avize de amplasament şi construire pentru tot ceea ce se montează în parc, deşi acesta este în administrarea Primăriei Capitalei, prin ALPAB. Inițial, Primăria nici nu a vrut să primească documentația pe care Terra Park a întocmit-o, aceasta fiind depusă ulterior la registratură, prin curier. Cu toate astea, nu s-a răspuns la încercările oficiale de a primi un răspuns privind stadiul autorizării, nu s-au cerut documente suplimentare, nu s-au emis autorizații sau avize nici în termenul legal, nici după.

Mai multe detalii pe Evz.ro. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL