Adevărul nespus despre roşiile româneşti care se găsesc în pieţe. Mai cumperi?

Wednesday, 16 May 2018, 11:14, Sursă: REALITATEA TV

Legumele românești au început să-și facă loc, în sfârșit, în piețe. Iar dacă gustul lor este cel care atrage, prețul nu-i îmbie pe mulți să le cumpere. Roșiile de la noi, de exemplu, au ajuns să coste chiar și de câteva ori mai mult față de cele din import. Și nu doar pentru că abia au ieșit din sere, ci pentru că sunt vândute prin intermediari. 

Adaugă părerea ta

Sunt arătoase, gustoase și numai bune de pus în sacoșe. Vorbim despre roșiile românești apărute pe tarabe, printre legumele din import. Roșiile românești ajung să fie chiar și de 4 ori mai scumpe față de cele din import.

Adică, un kilogram de roșii din Turcia sau Italia costă 4 lei, iar roșiile crescute în serele de la noi se vând cu 16 lei.

Producătorii autohtoni ajung cu greu la tarabe.

"Nu se mai respectă legea și în piață sunt foarte puțini producători și mai mulți bișnițari. Adică cei care cumpără și aduc în piață la mâna a doua, a treia. Este firesc ca o roșie cumpărată cu 10 lei de la un producător, ajunge la 20 lei în piață", spune Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Roșiile nu sunt singurele legume scumpe. Ardeii și castraveții românești sunt de două ori mai scumpi decât cei din import. Iar cartofii noi costă și 6 lei kilogramul.