Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aceste boli cu transmitere sexuală pot avea simptome asemănătoare gripei

Monday, 12 March 2018, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

Bolile cu transmitere sexuală sunt mai frecvente decât vrem să credem. Hepatita B, herpesul genital, verucile genitale şi sifilisul sunt doar patru dintre bolile care se pot transmite prin sex neprotejat.

Atunci când spunem hepatită, ne gândim la inflamaţia ficatului şi nu greşim pentru că hepatitele A, B şi C sunt inflamaţii ale acestui organ cauzate de virusuri. Virusul hepatitei B este transmis pe cale sexuală, dar şi prin utilizarea unor seringi infectate. În cazuri extreme, hepatita B poate cauza cancer hepatic. Simptomele pot fi asemănătoare gripei sau afecţiunilor gastrice, dar în cele mai multe cazuri, hepatita B nu are semne. Din fericire, împotriva acestui tip de hepatită există vaccin.

Herpesul genital este dat de acelaşi tip de virus care cauzează herpesul simplu. Herpesul genital se răspândeşte prin contactul cu pielea afectată a persoanei infectate şi determină apariţia unor vezicule care erup şi formează ulceraţii dureroase în jurul organelor genitale, scrie adevarul.ro. Potrivit dr. Marilyn Glenville, veziculele determină adesea dureri în timpul urinării, şi sunt, de regulă, urmate de simptome asemănătoare gripei, dar şi de cefalee care se poate întinde pe durata unei săptămâni.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL