Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Accident cumplit în Germania. Două trenuri s-au ciocnit frontal: 10 morți și peste 80 de răniți

Tuesday, 09 February 2016, 10:07 Sursă: REALITATEA.NET

Un accident feroviar a avut loc marți dimineața în Germania, în regiunea Bavaria. După primele informații, două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal.

Cel puțin 10 persoane au murit și 80 sunt rănite, dintre care 18 sunt în stare "foarte gravă", potrivit unul bilanț anunțat de poliția germană. O persoană este dată în continuare dispărută. Cei doi mecanici ai locomotivelor se află printre persoanele decedate. 

"Directorii şi ansamblul de colaboratori ai Transdev sunt extrem de şocaţi de acest accident de o gravitate excepţională. Jean-Marc Janaillac, preşedintele-director general al Transdev, s-a deplasat imediat la faţa locului", a informat grupul într-un comunicat, citat de Mediafax.

Compania Meridian, care operează trenurile implicate în accident, este deținută de grupul francez Transdev, care este la rândul său deținut de Casa de Economii și Consemnațiuni și de compania Veolia.

Drumurile din jurul stațiunii Bad Aibling sunt închise pentru a permite amublanțelor să preia victimele.

Calea ferată dintre Holzkirchen și Rosenheim este de asemenea închisă.

Coliziunea s-a petrecut în orașul turistic Bad Aibling, aflat la 60 de km de Munchen, la ora locală 6.45. Cauza coliziunii este deocamdată necunoscută.

Unul dintre trenuri a deraiat și mai multe vagoane s-au răsturnat. Zeci de ambulanțe și elicoptere au sosit la fața locului pentru a prelua răniții. Salvatorii încerau să elibereze răniții prinși încă în vagoanele răsturnate.

Cel puțin opt elicoptere medicale au sosit pe un câmp din apropiere.

"Nu am văzut în viața mea așa de multe ambulanțe", a relatat un reporter al BN24 de la fața locului.

Trenurile aparțineau unei companii private, care operează mai multe garnituri de navetiști în zona rurală a Germaniei.

În mod normal, trenurile ar fi fost pline de elevi în drum spre cursuri, însă aceștia se află acum în vacanță, în plin sezon al carnavalurilor din regiune.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL