Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

”Acasă”, primul documentar românesc de debut nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film

Tuesday, 10 November 2020, 16:42 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Această nominalizare este una din cele mai importante şi frumoase recunoaşteri ale muncii noastre. Este o oportunitate enormă pentru a pune în lumină temele umane şi sociale pe care filmul 'Acasă' le atinge, într-un context mai larg, european. Iar cel mai mare merit îl are familia Enache, personajele principale ale filmului. Lor le mulţumim pentru încredere şi pentru că au acceptat să fie parte dintr-o poveste care are puterea de a uni, de a ne reda încrederea în semeni. Pentru că doar împreună, prin toleranţă, grijă şi răbdare vom putea fi cu adevărat puternici - iar asta este cea mai însemnată lecţie pe care povestea familiei Enache o spune", a transmis regizorul, într-un comunicat. 

Scenariul filmului este semnat de Lina Vdovîi, montajul este realizat de Andrei Gorgan, iar Mircea Topoleanu este director de imagine, alături de Radu Ciorniciuc.

Cea de-a 33-a ediţie a Galei Academiei de Film Europene va avea loc în perioada 9-12 decembrie, online. Câştigătorii categoriei de film documentar european, în care se regăseşte şi "Acasă", vor fi anunțați pe 12 decembrie. 

"Acasă" este unul dintre titlurile eligibile în cursa pentru o nominalizare la Premiile Oscar, în categoria "Cel mai bun film documentar". Filmul lui Radu Ciorniciuc este reprezentat în Statele Unite de Zeitgeist Films, în parteneriat cu Kino Lorber. Premiera americană va avea loc în ianuarie 2021, după care va fi inclus în programul online Kino Now, notează Agerpres

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL