Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acțiune de amploare în Capitală! Polițiștii fac percheziții într-un dosar cu prejudiciu uriaș

Tuesday, 06 June 2017, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Astăzi, 6 iunie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și a Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov", se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Activitățile, desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcţii.

Potrivit oamenilor legii, din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi a fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 3.600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, pentru audieri.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL