A început aglomeraţia pe şoselele din România. Anunţ de ultimă oră al poliţiştilor

Tuesday, 15 August 2017, 13:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La întoarcerea din minivacanța de Sfânta Maria, Poliţia Română este la datorie, pentru a asigura fluenţa traficului rutier și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave. Traficul a fost blocat pe DN7 din cauza unui accident rutier, timp de aproximativ o oră. "Traficul rutier este supravegheat pe A2 de un elicopter. Un politist rutier se afla şi indruma echipele de poliţie rutieră în zonele unde există probleme. DN 1 s-a aglomerat. Politistii actionează pentru siguranţa cetăţenilor pentru că ne dorim ca toţi oamenii să ajungă acasă în siguranţă", a declara Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română.  

UPDATE 19:15. Centrul INFOTRAFICdin cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Mureş, traficul rutier este blocat pe DN13E60 la ieşirea din localitatea Nadeş către Sighişoara, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme.

Se estimează ca, în aproximativ 45 - 60 de minute traficul să fie reluat în condiții normale.

UPDATE 18:00. Traficul rutier este intens pe DN1.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație și să manifeste disciplină în trafic.

Pentru evitarea ambuteiajelor, automobiliștii care doresc să se deplaseze pe ruta Ploiești – Brașov pot lua în considerare traseul alternativ DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

UPDATE 16:00. Traficul a fost reluat pe DN7.

UPDATE 15.00 Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, traficul rutier este blocat pe DN7 Călimăneşti – Rîmnicu Vâlcea, la kilometrul 185(localitatea Bujoreni), din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autotren. Se circulă alternativ printr-o parcare paralelă cu DN7, dirijat de poliţişti rutieri. Se estimează ca, în aproximativ 45 - 60 de minute traficul să fie reluat în condiții normale.

Peste 1.600 de poliţişti de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, vor fi prezenţi în stradă și vor folosi peste 340 de aparate radar. Poliția Română a suplimentat numărul poliţiştilor aflați în stradă, în minivacanța de Sfânta Maria. 

Și astăzi, poliţiştii acţionează pentru a preveni evenimentele grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3 şi sectoarele dinspre punctele de trecere a frontierei.

În acţiuni sunt angrenaţi şi poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră. Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de a conduce, fără bruscarea comenzilor vehiculelor.

Efectuați fiecare manevră rutieră după o temeinică asigurare şi evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Păstraţi o distanţă corespunzătoare în mers, astfel încât să puteţi opri în condiţii de siguranţă dacă cel care rulează în faţa dumneavoastră frânează brusc!

După efectuarea fiecărei depăşiri, reveniţi pe banda de circulaţie pe care vă deplasaţi iniţial. Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc. Pe banda de urgenţă a autostrăzii este interzisă oprirea. În caz de necesitate, aceasta trebuie să poată fi folosită de autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară.

Pe autostradă, acordați prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii. Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că toţi ocupanţii şi-au pus centurile de siguranţă, precum şi dispozitivele de fixare pentru copii!

Respectați limita legală de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Reamintim că centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa la ora 11 că traficul rutier este intens pe DN1 Ploiești – Brașov.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL