A găsit-o într-un sat uitat de lume, atât de bolnavă, încât nici nu se mai uitau la ea. În 2 ani, MIRACOL!

Tuesday, 26 November 2019, 16:23 Sursă: L. G.

Într-un mic sat din Tripura, India, trăia o familie cu o situaţie materială extrem de precară. Unul dintre copii, o fetiţă, suferea de o boală înfiorătoare... Era un caz pe care puţini s-ar fi încumetat să-l studieze... Norocul ei s-a nimerit a fi Arindam Dey, un fotograf care a decis să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a da o mână de ajutor. Şi, când credeau că nu mai au nicio speranţă, un adevărat miracol s-a întâmplat! Atenţie, imaginile vă pot afecta emoţional!

Adaugă părerea ta

Aceasta este povestea unei fetiţe pe nume Roona Begum. Micuţa suferă de encefalită, afecţiune ce cauzează acumularea de lichide la nivelul craniului. Boala, în multe cazuri, este letală.

Într-o bună zi, părinţii Roonei, săraci lipiţi şi neştiutori de carte, l-au primit în casa lor pe Dey. Din toată sărăcia, l-au hrănit şi i-au oferit adăpost peste noapte. Mişcat profund de bunătatea oamenilor, acesta a decis să facă tot ce-i stătea în putinţă pentru a-i răsplăti. Impresionat de povestea copilei, i-a făcut câteva fotografii şi le-a postat pe internet. În scurt timp, nu mai puţin de 62.000 de dolari s-au strâns din donaţii de la oameni din întreaga lume, profund impresionţi de soarta copilei.

Banii au permis familiei să o ducă pe fetiţă la unele dintre cele mai renumite clinici medicale din lume, unde a fost consultată de cei mai buni doctori.

Dintre toţi medicii, dr. Sandeep Vaishya a fost cel care a decis să intervină şi să preia cazul. Îşi dorea din tot sufletul să poată face ceva pentru fetiţă.

Într-un final, la doi ani de la prima întâlnire cu familia, acesta a adunat o echipă de zece chirurgi şi au operat-o. După ore întregi petrecute în sala de operaţie, circumferinţa capului a scăzut de la 94 la 59 cm.

La scurt timp de la operaţie, Roona a început să dea primele semne de însănătoşire. Ba mai mult, funcţiile sale cognitive păreau să se îmbunătăţească. Uşor, uşor, a început să înveţe cuvinte simple. Iar acum face eforturi supraomeneşti pentru a-şi începe, cu adevărat, viaţa.