Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

A criticat enoriașii pentru că nu au venit la slujbă în timpul pandemiei, dar s-a infectat chiar el cu COVID. Poveste unui preot din SUA

Friday, 07 August 2020, 13:09 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Monseniorul Charles Pope de la biserica catolică Sfântul Ciprian din Washington D.C. a fost diagnoticat și spitalizat cu COVID-19 în data de 27 iulie, potrivit Huffpost.

Preotul romano-catolic a fost externat pe 1 august și de atunci se află în autoizolare.

Pope a publicat o înregistrare video în ziua externării în care afirma că îi parte „foarte rău” pentru „inconvenientul” pe care absența sa a l-a cauza, afirmând că a luat măsuri de precauție în timpul slujbelor ținute pe perioada pandemiei.

Cu toate acestea, preotul a recunoscut că „undeva, de-a lungul drumului, trebuie să acceptăm faptul că trăim într-o lume care este riscantă. Putem lua măsurile necesare de precauție, dar nu vom putea niciodată să prevenim contractarea unei boli, chiar una care ar pute să ne ucidă în cele din urmă”.

Dr. LaQuandra Nesbitt, directorul Departamentului de Sănătate din cadrul Districtului Columbia, a emis, astăzi, un comunicat de presă în care anunța că toate persoanele care au primit împărtășania între 25 și 27 iulie ar trebui să se autoizoleze pentru 14 zile.

Anterior infectării cu coronavirus, preotul a criticat, însă, restricțiile impuse în statele americane în ultimele săptămâni pentru a preveni răspândirea virusului, cum ar fi închiderea bisericilor sau limitarea numărului de enoriași care pot participa la slujbă.

Preotul acuza că biserica „a capitulat” îngrijorărilor privind criza, afirmând că „trebuie să reflectăm la ce s-a întâmplat și să nu mai permitem niciodată unui guvernator sau primar să dicteze dacă, când sau cum putem administra sfintele taine”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL