Editarea este, de asemenea, o astfel de industrie care a intrat în era digitală pentru a face lectura acestor carti online mai comodă pentru oameni.
Școlile și organizațiile corporatiste se orientează din ce în ce mai mult către cărțile electronice în scopuri de formare, deoarece acestea sunt mai bine echipate pentru a le oferi utilizatorilor o experiență de învățare și de lectură captivantă. Iată câteva dintre cele mai eficiente modalități de a oferi instruire corporativă.
Editarea digitală se profilează de ceva timp în fața versiunilor tipărite. Dar editorii de tipărituri încă rezistă, în ciuda asaltului dispozitivelor digitale și a popularității lor aparent în creștere.
Dacă le comparați pe cele două, veți descoperi că, deși cărțile tipărite cu copertă tare sunt foarte îndrăgite pentru autenticitatea lor și pentru senzația de a ține în mână cărți de citit adevărate, cărțile electronice sunt mai funcționale și se descurcă mult mai bine în ceea ce privește ușurința de a fi transportate. Să vedem câteva dintre avantajele pe care le au aceste cărți online, față de cărțile tradiționale tipărite.
Iată care sunt cele mai importante avantaje ale cărților electronice, față de cărțile tipărite:
1. Un singur dispozitiv, multe cărți:
Cărțile electronice sunt portabile și ușoare, ceea ce le face ușor de transportat. În loc să transportați mai multe cărți de citit voluminoase, un singur cititor de cărți online poate conține mii de cărți electronice. Se economisește mult spațiu - în casă și în geantă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la limita de stocare.
Un singur dispozitiv este suficient pentru a citi orice număr de cărți online doriți. Studenții beneficiază cel mai mult de el, deoarece nu trebuie să care zilnic o geantă plină de cărți. Acesta permite utilizatorului să stocheze o mulțime de cărți pe dispozitiv, mult mai multe decât poate citi cineva în timpul vieții sale.
2. Accesibile oriunde:
Cărțile electronice pot fi descărcate și stocate pentru a fi utilizate ulterior. Oricine poate căra cartea electronică cu el și o poate citi oricând dorește. Studenții și angajații pot parcurge materialele în timp ce se află acasă și chiar în timpul călătoriilor. Este convenabil pentru persoanele aflate în mișcare. Unele eReaders vin cu opțiunea de accesibilitate offline, permițând oamenilor să le folosească chiar și în absența unei conexiuni la internet.
Spre deosebire de cărțile tipărite, care trebuie comandate sau achiziționate de la librărie, cu pierderi de timp în așteptarea livrării sau în deplasarea la librărie, cititorii pot accesa cu ușurință orice carte electronică oricând și oriunde.
3. Actualizări cu ușurință:
Conținutul din cărțile electronice este în mare parte bazat pe cloud, ceea ce înseamnă că poate fi actualizat oricând. Autorii și editorii pot adăuga întotdeauna informații actualizate, oferind utilizatorilor cel mai recent conținut digital. Acest lucru economisește costurile de retipărire și timpul implicat în acest proces.
4. Conținut partajabil:
Puteți partaja conținutul unei cărți electronice cu mai mulți utilizatori. Caracteristica socială a cărții electronice permite partajarea și aprecierea conținutului, ceea ce nu este posibil în cazul cărților tipărite.
Ați putea partaja o carte tipărită cu o singură persoană la un moment dat, dar o carte electronică poate fi partajată cu mai multe persoane deodată. Studenții și angajații pot folosi această caracteristică pentru a colabora cu colegii lor.
5. Experiența realității augmentate:
Realitatea augmentată a dus experiența cărții electronice la un nou nivel. Textele și imaginile pot fi acum încorporate cu o imagine tridimensională augmentată, care apare pe ecranul utilizatorului. Cititorii pot vizualiza un model 3D al imaginii generat pe calculator, ceea ce face ca lectura și învățarea să fie o experiență mult mai captivantă.
Utilizatorul trebuie doar să îndrepte dispozitivul spre imagine sau text, iar pe ecran va fi afișată o versiune îmbunătățită a imaginii. Multe institute și organizații educaționale adoptă această tehnologie în cărțile lor electronice pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.
6. Mai ușoare pentru ochi:
eReaders-urile din zilele noastre vin cu funcții prin care puteți regla luminozitatea ecranului în funcție de momentul zilei și în funcție de preferințele dumneavoastră.
Multe eReaders au chiar și funcția de citire pe întuneric, cu lumini care nu vă vor obosi ochii și nici nu îi vor deranja pe cei din jur. Utilizatorii pot chiar să schimbe fonturile textului. Aceștia pot mări sau micșora dimensiunea fontului. Practic, cărțile electronice se asigură că ochii dvs. sunt îngrijiți.
7. Funcția de citire cu voce tare:
Cărțile electronice au fost concepute cu funcții de „text to speech” sau de citire cu voce tare. Acest lucru le permite oamenilor să asculte cărțile electronice dacă sunt prea ocupați pentru a le citi, de exemplu, în timp ce conduc sau în timp ce fac unele treburi.
Această funcție este utilă și pentru copiii și adulții cu dificultăți de învățare sau cu deficiențe de vedere. De asemenea, este utilă pentru a ajuta utilizatorul să înțeleagă cum se pronunță un anumit cuvânt.