Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 sfaturi de prevenire a Alzheimer de la Dr. Oz

Thursday, 26 February 2015, 22:37 Sursă: REALITATEA.NET

Lăsat să lâncezească creierul începe să-şi piardă ascuţimea după ce ai intrat în cea de-a doua parte a vieţii. Indiferent că ai un membru al familiei sau un prieten care suferă de Alzheimer, ai început să observi că memoria îţi joacă, uneori, feste sau, pur şi simplu, vrei să previi Alzheimerul în viitor, aşa că vrei să-ţi întăreşti creierul. Oamenii de ştiinţă au arătat nu doar că poţi încetini distrugerea creierului, ba chiar că poţi mări capacitatea acestuia indiferent de vârstă.

Iată planului Dr. Oz care te ajută să previi Alzheimer în doar 5 paşi simpli:

Suplimentele DHA te ajută să previi Alzheimerul

În cazul în care iei un singur supliment alimentar acesta ar trebui să fie DHA. DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi graşi esenţiali din uleiul de peşte, cunoscuţi ca Omega-3 rezolve multe dintre problemele creierului. Un nivel scăzut al DHA este asociat cu o capacitate a creierului scăzută şi de aceea este atât de important să creşti doza de DHA (care poate veni din peşti precum somonul). Suplimentul de DHA reduce inflamaţia, combate dezvoltarea plăgii asociate cu boala Alzheimer şi creşte fluxul sangvin în creier. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că o doza zilnică de 600 mg DHA timp de 6 luni accelerează funcţiile creierului ca şi cum ai fi cu 3 ani mai tânăr.

Stimulează creierul prin schimbări şi poţi preveni Alzheimerul

Aşa cum este important să schimbi ceva în rutina exerciţiilor fizice, adăugarea varietăţii în rutina mentală zilnică este la fel de importantă pentru a antrena diferiţi muşchi ai creierului. Modificări simple, precum punerea ceasului pe cealaltă mână, sau folosirea celelaltei mâini atunci când te speli pe dinţi sau mănânci sau chiar scrierea cu cealaltă mână activează regiuni ale creierului care, altfel, ar rămâne nestimulate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL