4 lucruri pe care le caută angajatorii pe Google despre tine

Monday, 02 June 2014, 12:38 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă îţi trimiţi CV-ul către o firmă, poţi fi sigur că departamentul HR îţi caută numele pe Google. Vezi mai jos ce vor să afle în primul rând despre tine.

Adaugă părerea ta

1. Fotografii profesioniste

Când au ocazia, angajatorii se uită la modul în care arată viitorii lor angajaţi, potrivit zf.ro. În acest caz este foarte utilă o fotografie profesională  pe reţelele de socializare, dar nu este obligatoriu ca fotografia să fie facută de un fotograf profesionist.

2. Portofoliul online

Cel de-al doilea lucru care intră în atenţia angajatorilor este portofoliul online, care cuprinde munca şi realizările ce pot fi găsite online. Portofoliul online este o modalitate foarte bună de arăta ce se regăseşte în CV şi de a prezenta credibilitate ca potenţial angajat. În acest mod, angajatorii vor percepe mai bine realizările candidaţilor şi munca pe care o pot face pentru compania lor odată angajaţi.

3. Prezenţa activă online

Angajatorii vor să vadă cum se prezintă angajaţii şi cum interacţionează cu alte persoane online.  Un studiu realizat de site-ul de recrutare Jobvite, arată că 96% dintre recrutori folosesc pentru verificarea candidaţilor reţeaua de socializare LinkedIn, motiv pentru care persoanele care sunt în căutarea unui job trebuie să aibă un profil complet.

4.  Caracterul şi comportamentul

Angajatorii caută candidaţii pe Google pentru a le putea aprecia personalitatea şi comportamentul în funcţie de modul în care interacţionează online. Recrutorii vor să cunoască şi modul în care se potrivesc candidaţii cu valorile şi cultura lor, nu doar ce calificări au pentru locurile de muncă.