Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții DNA la Direcţia de Finanţe Vâlcea și la alte 32 de locații, înclusiv în Capitală

Thursday, 16 November 2017, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins în această dimineaţă la sediile Direcţiei de Finanţe Vâlcea, Trezoreriei Drăgăşani Primăria Prundeni din judeţul Vâlcea.

De asemenea, percheziții se fac şi la alte 30 de sedii de firme din judeţele Vâlcea, Dolj şi municipiul Bucureşti.

Conform unor surse judiciare primarul comunei Prundeni, Ion Horăscu dar şi mai mulţi funcţionari publici sunt vizati într-un dosar privind fapte de corupţie – abuz în serviciu sau fals.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, abuz în serviciu și fals.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în cursul zilei de astăzi, 16 noiembrie 2017, pe baza autorizațiilor emise de către instanță, se efectuează în colaborare cu lucrători de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, 33 percheziții pe raza județelor Vâlcea, Dolj și București, inclusiv la o instituție publică.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

"Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se spune în comunicatul Parchetului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL