Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

151 de români care lucrează la o fermă din Bavaria, confirmați pozitiv la CoVID. Anunțul făcut de Ministerul de Externe

Thursday, 30 July 2020, 22:40 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

O parte dintre aceştia prezintă simptome uşoare şi alţii sunt asimptomatici. Potrivit unui comunicat transmis de MAE, autorităţile germane au precizat că toţi lucrătorii confirmaţi cu COVID-19 beneficiază de monitorizare medicală constantă, scrie și AGERPRES.

Totodată, au confirmat faptul că, pe perioada carantinei, toate costurile legate de cazare şi hrană, plata drepturilor salariale, precum şi acordarea unei indemnizaţii ca despăgubire sunt suportate de către compania angajatoare şi autorităţile germane. Cu referire la cetăţenii români testaţi negativ pentru COVID-19, MAE menţionează că aceştia au fost retestaţi joi şi, în funcţie de rezultate, va fi analizată posibilitatea reluării activităţii.

"Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii fermei şi cu o parte din lucrătorii români din cadrul fermei şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19", se arată în comunicat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL