Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

1 noiembrie: Republica Moldova își votează președintele pentru următorii patru ani

Sunday, 01 November 2020, 11:51 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

UPDATE: La secţiile de votare s-au prezentat 1.214.040 de alegători, ceea ce constituie 42,7%. În primul tur la prezidenţialele din 2016, rata de participare la vot a fost de 50,95%. Prin urmare, şi de această dată va fi organizat turul doi de scrutin, care se va desfăra pe 15 noiembrie între primii doi candidaţi care au acumulat cele mai multe voturi.

Potrivit Exit-Poll realizat de Comunitatea WatchDog.md şi IPP, Igor Dodon şi Maia Sandu ajung în turul doi. Pentru actualul şef de stat au spus că au votat 40,9%, pentru Maia Sandu 34,6%, pe locul trei s-a plasat renato Usatîi cu 11,5 la sută.

Conform realitateademoldova.net, în cursă sunt înscriși opt candidați, dar potrivit ultimelor sondaje de opinie, președintele Igor Dodon (independent susținut de Partidul Socialiștilor) și Maia Sandu (PAS) conduc în preferințele electoratului. Și tot sondajele de opinie indică faptul că alegerile de duminică vor fi urmate de un al doilea tur, între candidații situați pe primele două locuri.

Sunt deschise 2.143 de secţii de votare de pe teritoriul R. Moldova, dintre care 42 și alegătorii de pe malul stâng a Nistrului. Peste hotare, anul acesta, se deschid alte 139 de secții de votare, dintre care cele mai multe în Italia (30), Rusia (17), România (13) şi Statele Unite (12).

Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezenţa la urne a cel puţin o treime din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale (3.287.140 cetăţeni cu drept de vot).

Scrutinul se desfășoară pe fondul pandemiei de coronavirus, asta în condițiile în care în Republica Moldova continuă să crească numărul de noi infectări cu SARS-COV-2. Numai vineri s-au înregistrat 968 de noi contaminări, față de 912 cu o zi înainte.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL