Scumpiri masive în ianuarie. Prețurile au explodat

 

Prețul legumele și fructelor a crescut chiar și cu 10% în luna ianuarie. Institutul Național de Statistică tocmai ce a anunțat inflația. Practic, doar 4 produse dintre mărfurile alimentare și nealimentare s-au ieftinit. În rest, totul s-a scumpit.Potrivit INS, inflația în luna ianuarie a fost de 0,8%, iar rata anuală a inflației a fost 3,3%. În ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,77%.

Faţă de decembrie, printre cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în ianuarie, la cartofi - 10,02%, alte legume şi conserve de legume - 7,4% fructe proaspete - 3,91%, citricele cu 2%, iar ouăle cu 1,44%.

Luna trecută, preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a crescut, faţă de decembrie, cu 0,64%.

Banca Naţională a României a crescut de la 2,9% la 3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an. Majorarea vine pe fondul ordonanței 114 prin care au fost introduse mai multe taxe în domeniul bancar, al energiei și telecomunicaților.

SCUMPIRILE LUNII IANUARIE

inflație ianuarie - 0,8%

rata anuală a inflației - 3,3%

rata medie a prețurilor în ultimele 12 luni - 4,5% 

SCUMPIRILE LUNII IANUARIE

cartofi - 10%

legume și conserve - 7,4%

fructe proaspete - 3,91%

citrice - 2%

ouă - 1,44%Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?