20 de miniștri din Cabinetul Grindeanu și-au retras demisiile! Lista completă

 

20 de miniștri din cadrul Guvernului Grindeanu și-au retras demisiile după ce parlamentarii au adoptat, miercuri, moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Executivului.

Printre aceștia se numără:

1. Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene

2. Grațiela-Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului

3. Teodor-Viorel Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe

4. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

5. Pavel Năstase, ministrul Educaţiei Naţionale

6. Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice

7. Mihai Tudose, ministrul Economiei

8. Toma-Florin Petcu, ministrul Energiei

9. Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

10. Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

11. Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor

12. Marius-Alexandru Dunca, ministrul Tineretului și Sportului

13. Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului

14. Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni

15. Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene

16. Petre Daea, ministrul Agriculturii

17. Rovana Plumb, ministrul pentru Fonduri Europene

18. Gabriel Leș, ministrul Apărării

19. Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul

20. Florian Bodog, ministrul Sănătății. 

"Am depus cererea de retragere şi voi continua să îmi îndeplinesc atribuţiile cu acelaşi profesionalism, responsabilitate şi seriozitate", a declarat Ana Birchall, potrivit Agerpres.

"Odată cu adoptarea moţiunii de cenzură, Guvernul intră în interimat până la învestirea unui nou Executiv. Depunându-mi demisia pe data de 15 iunie, aceasta devine irevocabilă pe 30 iunie. Prin urmare, pentru a asigura funcţionalitatea ministerului până în momentul învestirii unui nou ministru, am decis să renunţ la actul de demisie iniţial, moţiunea de cenzură producându-şi efectele în concordanţă cu prevederile Constituţiei României", a declarat și Alexandru Petrescu, ministrul demisionar al Mediului de Afaceri. 

În cererea sa trimisă la Guvern, Sevil Shhaideh arată că își retrage demisia "în vederea asigurării stabilității Guvernului, precum și a gestionării și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice, până la îndeplinirea procedurilor prevăzute de art. 85 din Constituție".

Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că este foarte probabil ca foștii miniștri din Guvernul Grindeanu să-și retragă demisiile și să asigure interimatul până la numirea noului guvern.

Olguța Vasilescu a menționat că activitatea unor ministere s-a blocat după demisia miniștrilor, întrucât unii nu și-au delegat sarcinile, iar alții nu au mai avut cui să le delege, deoarece secretarii de stat au fost 'executați'.

Totodată, joi dimineață, ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a explicat că demisia revina irevocabilă în 15 zile de la depunere, în cazul său fiind vorba despre data de 30 iunie. 

”Voi asigura interimatul, voi indeplini atribuțiile până în ultimul minut de mandat. Este un articol 6, din legea 90 privind organizarea Guvernului, care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu personal mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie eu nu mai pot retrage demisia, dar nu înseamnă încetarea mandatului. Acesta încetează la momentul decretului de încetare a funcției și de numire a unui alt ministru al Justiției”, a declarat Tudorel Toader.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?