Protest spontan al minerilor de la Lupeni. Care e motivul de nemulțumire

 

Câteva zeci de mineri de la exploatarea Lupeni au protestat spontan marţi exprimându-şi nemulţumirea că nu sunt înscrişi pe listele de disponibilizări, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) precizând că este vorba de angajaţi care lucrează doar de cinci ani în unitate şi nu îndeplinesc condiţiile necesare ca să poată pleca.

Directorul CEH, Samuel Dioane, a discutat cu oamenii şi le-a explicat că disponibilizările de personal nu pot fi efectuate în orice condiţii, starea de tensiune fiind dezamorsată.

"Au vrut (să plece, n.r.) oameni care au cinci ani de când sunt angajaţi. Noi am investit în ei, i-am făcut ceferişti, mineri, unii au promovat în urma abilităţilor profesionale. Acum vor să plece cu ordonanţa. Îmi pare rău, dar ei nu vor pleca. Vor pleca cei cuprinşi în prevederile din contractul colectiv de muncă, cei care îndeplinesc condiţiile de pensie şi cei care sunt bolnavi şi trebuie ajutaţi", a declarat directorul general al CEH, potrivit Agerpres.

CEH ar urma să disponibilizeze, până la sfârşitul anului, circa 900 de angajaţi, iar miercuri, 20 noiembrie, ar urma să înceapă perioada de preavize pentru cei incluşi în etapa a doua de concedieri colective.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?