”Palatul ceresc” s-a prăbușit pe pământ - VIDEO

 

Bucăți din defunctul laborator spațial chinez Tiangong-1, botezat ,,Palatul ceresc'', s-au dezintegrat la revenirea în atmosfera terestră, deasupra Pacificului de Sud, relatează BBC. 

Laboratorul spaţial chinez, aşteptat de câteva zile să cadă pe Pământ, a reintrat în atmosferă în cursul nopţii şi s-a dezintegrat aproape total undeva deasupra Pacificului de Sud - au anunţat cercetătorii de la Beijing.

13 agenţii spaţiale, sub coordonarea ESA - Agenţia Spaţială Europeană, au urmărit traiectoria obiectului în jurul globului.

Staţia spaţială Tiangong 1 avea în jur de 10 metri lungime, o greutate de opt tone şi fusese lansat în 2011 pentru a găzdui experimente pe orbită.

Cel mai mare obiect spațial care s-a dezintegrat în atmosferă a fost  staţia spaţială sovietică MIR, care avea 130 de tone. Aceasta s-a prăbuşit în 2001, tot în sudul Oceanului Pacific.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?