Liviu Dragnea: Avem patru variante de premier. Luni vom merge la Cotroceni

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri după trecerea moțiunii de cenzură, că PSD-ul are patru variante de premieri, însă la Cotroceni va merge cu o singură propunere. "Am reuşit să avem o majoritate calificată, nu se pune problema majorităţii pentru formarea noului Guvern. Vom avea un comitet executiv naţional şi o întâlnire cu grupurile pentru ca luni să mergem cu o propunere la dl Iohannis. Prima dată discutăm candidatul pentru funcţia de prim-ministru, după aceea vom aproba formula de guvernare şi programul. Sunt convins că dl Iohannis va fi interesat de stabilitatea României, a dat mesaje corecte, de apreciat, sunt convins că luni va accepta propunerea noastră. Am patru variante de premier, dar vom merge cu o singură propunere", a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea se declară convins că preşedintele Klaus Iohannis va fi interesat de stabilitatea României şi va accepta propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru. "Sunt absolut convins ca presedintele Iohannis va fi interesant de stabilitatea Romaniei. Toate mesaje pe care le-a dat sunt absolut corecte si de apreciat. Sunt convins ca luni, cand vom fi prezenti la Cotroceni, va accepta propunerea noastra", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, Dragnea a răspuns: "Din moment ce preşedintele Iohannis a anunţat prin purtătorul de cuvânt că luni sunt consultările, avem timp zilele următoare."

Noul premier trebuie să fie "un om corect, un om responsabil"

Legat de cum va fi noul premier, preşedinte PSD a spus: "Un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier și un om care să respecte programul de guvernare. În plus, trebuie să vină din PSD".

"PSD a ieşit întărit din această mişcare, nu a fost uşor, PSD şi noi toţi am înţeles că există presiuni ca această colaiţie să nu-şi ducă la capăt mandatul, s-a întărit unitatea partidului. Incercarea celor care au încercat să ia puterea în mod nelegitim a eşuat", a afirmat Liviu Dragnea, adăugând că pentru PSD prioritatea a rămas şi rămâne programul de guvernare. 

Ce spune Liviu Dragnea despre Sorin Grindeanu?

"Noi nu începem vânătoare de vrăjitoare, nu plătim poliţe, dar el nu mai este membru al PSD, el trebuie să aibă grijă cu cei cu care s-a aliat în aceste zile", a spus Liviu Dragnea, privind Sorin Grindeanu.

Președintele PSD a mai declarat că parlamentarii PSD au primit amenințări în aceste zile pentru a trăda. Dragnea susține că au fost trimise multe SMS-uri în care parlamentari ai PSD erau amenințați cu dosare.

”Mulți dintre colegii mei au primit SMS-uri de amenințare. Unii dintre colegii mei au fost amenințați, ceea ce este nepermis. Sigur, că toți colegii noștri din partid au fost oripilați, că în anul 2017 se mai poate șantaja cu dosare. Nu știu dacă cei care făceau aceste amenințări chiar aveau puterea de a face așa ceva”, a declarat Liviu Dragnea. 

"Îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala făcută"

"Îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala făcută. Trebuia să discutăm mai mult de variantele de premier. Nu îi doresc răul, să aibă grijă în continuare.", a spus Dragnea care nu a vrut să prounenţe încă niciun nume de viitor premier.

"Nu jucăm ping-pong cu nume de premieri. Avem toate argumentele să finalizăm săptămâna viitoare votul pentru noul Guvern. Dacă luni avem desemnarea, intrăm în câteva zile cu votul în Parlament. Preşedintele nu ia în calcul anticipatele, sunt convins, nici eu. Nu m-am gândit că poate să-l numească Iohannis tot pe Grindeanu. Nu sunt nici mai mare, nici mai mic, nici mai gras, nici mai slab. Sunt din ce în ce mai întărit. Nu ştiu cine vorbea de cei 50 de parlamentari care să nu voteze moţiunea. Nu s-a gândit nimeni la un nou congres. Am întrebat la CEX-ul de joi. Se făceau cereri de la Victoria şi am întrebat dacă e nevoie de demisie. Nici vorbă", a mai spus şeful PSD.

Dragnea a ținut să lămurească "trocul cu UDMR"

Liviu Dragnea a ținut să lămurească problema trocului cu UDMR vehiculat în ultimele zile, pentru susținerea moțiunii de cenzură de către maghiari.

"Regret informațiile neadevărate care au ieșit în presă. Despre UDMR pot să vă spun că avem un acord parlamentar. Am discutat și cu UDMR în aceste zile să vedem dacă susțin moțiunea, dacă participă la vot sau nu. Acele acte normative erau în procedurile parlamentare. Niciodată în aceste zile nu am avut o discuție dusă la capăt pentru a face un troc pentru anumite legi pentru susținerea moțiunii. Așa ceva nu este permis.", a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat extrem de nervos din cauza faptului că au existat trădători în interiorul PSD și a spus că organizațiile județene vor lua spre analiză fiecare caz în parte.

”Ei trebuie să fie atenți la cei de care s-au înconjurat. Vor discuta în organiza fiecare în organizațiile lor pentru a vedea ce s-a întâmplat (...) În următoarele zile organizațiile vor analiza fiecare caz în parte”, a precizat Liviu Dragnea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?