Jean-Claude Juncker anunță un summit post-BREXIT la Sibiu în timpul președinției române a UE

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a spus că i-a cerut lui Donald Tusk, președintele Consiliului European, și viitoarei președinții românești a UE organizarea unui summit european extraordinar în România, pe 30 martie 2019. Evenimentul propus de Jean-Claude Juncker ar trebui să aibă loc la o zi după ce Marea Britanie trebuie să părăsească oficial Uniunea Europeană.

"Pe 30 martie vom fi o uniune cu 27 de membri. Alegerile (pentru Parlamentul European) vor avea loc cu doar câteva săptămâni mai târziu. Va trebui ca cetățenii europeni să se ducă la urne cu o viziune clară. Iată de ce am cerut lui Donald Tusk și României să organizeze un summit, la Sibiu, pentru a lua deciziile necesare pentru construirea unei Europe mai unite și mai democratice. Sper ca pe 30 martie 2019, europenii să vadă o uniune pe care noi o susținem cu toate valorile sale", a spus președintele Comisiei Europene.

La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului UE. MAE notează pe site-ul său că președinția României la Consiliul UE se va desfășura într-un context european și internațional complex, cele mai importante dosare fiind Brexit-ul, alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura cel mai probabil în luna mai a anului 2019, și Cadrul financiar multianual post-2020.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?