Schimbare majoră în legislația rutieră începând de azi. Poliția Rutieră face verificări la sânge

 
ITP expirat, adio talonul mașinii
ITP expirat, adio talonul mașinii

De duminică, 20 mai, intră în vigoare, una dintre cele mai mari schimbări de legislație rutieră din ultimii ani.IPT expirat Şoferii care vor fi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată vor fi amendaţi, iar poliţiştii vor reţine talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

IPT expirat. Potrivit legii, conducerea unui automobil cu ITP expirat este una dintre cele mai grave abateri pe care le poate comite un șofer. Amenzile prevăzute în Codul Rutier pentru această încălcare a legii sunt cuprinse între 315 și 700 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare a mașinii.

IPT expirat. În plus, se reține și certificatul de inmatriculare de către Poliția Rutiera, caz în care ITP-ul nu poate fi efectuat decât în unitatile proprii RAR. Din data de 20 mai, sancțiunile pentru IPT expirat include suspendarea pe loc a dreptului de a circula și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

IPT expirat "Începând cu data de 20 mai se introduce noţiunea de suspendare a înmatriculării autovehiculului, operaţiune care constă în interzicerea temporară a folosirii acestuia pe drumul public. Modificările legislative vin pe fondul transpunerii unui pachet legislativ european, dar şi pe fondul solicitării foarte multor cetăţeni cu privire la finalitatea procesului de transcriere a autovehiculului în Registrul Naţional de Evidenţă", anunţa, miercuri, şeful Direcţiei Regim Permise, Florin Cătană.

El a menţionat, însă, că acest lucru nu echivalează cu o radiere. Înmatricularea rămâne valabilă, numai că autovehiculul nu mai poate fi utilizat până nu se remediază motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării.

ITP. Bombă pentru şoferii care vor ITP-ul. De ce nu mai merge cu ITP-ul luat cu "ciubuc"

"Această măsură operează în două situaţii la acest moment, respectiv lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice sau anularea acesteia de către autoritatea abilitată, precum şi netranscrierea înmatriculării vehiculului pe numele noului proprietar într-un termen de 90 de zile, spre deosebire de vechea legislaţie care prevedea un 30 de zile pentru această operaţiune", a explicat Cătană, potrivit Agerpres.

Şeful DRPCIV a arătat că, în ambele situaţii, suspendarea înmatriculării încetează automat în momentul în care se remediază motivul pentru care a fost dispusă.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Vvv
20 May 12:29
Un motiv in plus sa fi oprit,amendat etc.dar sosele cand?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?