Guvernul român către Chișinău: Respectați rezultatul alegerilor din februarie

 

Guvernul român cere forțelor politice de la Chișinău să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019.

”Guvernul României face un apel la toate forțele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic

Guvernul României urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova.

România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019.

Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european”, anunță un comunicat al Executivului de la București. 

Ceva mai devreme, Iohannis a îndemnat forțele politice de la Chișinău să respecte democrația și statul de drept. 

”Față de evoluțiile politice recente din Republica Moldova, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept.

Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere.

Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, a spus Klaus Iohannis. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Respectare alegerilor insemna ca revolutia sa nu se sprijine pe justitia lor ?Că la noi e altfel
09 Jun 15:58
Dl Mihalache ,daca intr-o tara decid 9 oameni se chiamă democratie ?Ce CCR e ăla care dărâmă guverne,dizolvă parlament ,destituie pe presedinte,inteleg ,la noi ICCJ poate aresta un sef de partid si presedintele Camerei Deputaților,dar nu instituie frate si guverne pro europene ?Ce zice domana prim ,insemna ca acolo e anrhie si UE si SUA tace.Dar rusii ?Ppoprul a zis altfel ,parca cum zice doamna prim ,nu sunteti de acord domnule Mihalache cu ce zice poporul ?De la ei ,desigur,nu de la noi.
Răspunde
0 0
Mihalache
09 Jun 15:39
Deciziile CCR Moldova sunt obligatorii pentru toata lumea într-o țară democrată.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?