Cozmin Gușă: "Intelectualii noștri sunt inutili. Fac bășcălie în loc să vină cu soluții"

 

Mulți intelectuali români sunt "inutili", întrucât aleg să critice fără să propună soluții sau să analizeze cu adevărat problemele țării, cu toate că sunt foarte bine informați, a afirmat consultantul politic Cozmin Gușă, la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV."Noi, după '89, nu am mai avut intelectuali utili, ci intelectuali inutili - intelectuali care au preferat, atunci când au ajuns la putere sau în anumite funcții, să devină sinecuriști, să nu mai aibă conștiință, să nu mai aibă rigoare sau intelectuali care, atunci când nu au mai fost la putere, au preferat mereu să critice fără să prezinte proiecte noi", a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic afirmă că suntem într-o perioadă în care nu avem soluții pentru țară, iar intelectualii români suferă de ”sindromul intelectualilor inutili”, preferând să critice fără să vină cu rezolvări.

”Dacă te uiți în toate editorlalele celor care analizează extern sau intern nu vezi decât umori. Deși au citit foarte mult, nu exprimă sinteza lecturilor lor acolo, deși sunt foarte bine informați de ce se întâmplă în exterior, nu vin să spună cam ce ar trebui să facă România, ce i s-ar potrivi în noua construcție europeană sau cum ar trebui să dirijeze între Washington și Moscova. Nu auzim asemenea lucruri de la intelectualii noștri. Intelectualii noștri sunt inutili. Suferă de acest sindrom, al 'intelectualului inutil', care preferă să critice, să facă bășcălie în loc să vină să prezinte niște soluții”, a mai declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

Cozmin Guşă: PSD e în situaţia de a retrage cecul în alb unui lider care şi-a bătut joc, Dragnea

Gușă: Protestele au reinventat civismul, nu doar pentru România. Realitatea TV, o bornă pentru presăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?