Furnicile sinucigaşe care explodează în mijlocul inamicilor! Savanţii sunt uluiţi

 
Furnicile kamikaze
Furnicile kamikaze

Furnicile din specia Colobopsis explodens, abia descoperită, au un comportament absolut uluitor pentru a-şi proteja colonia şi regina: pur și simplu aleg să "explodeze" când pericolul este major.Când situația e gravă, inamicul periculos sau în număr mare, furnicile din specia Colobopsis explodens aleg să explodeze.

Peretele lor abdominal cedează și un lichid lipicos și toxic se împrăștie. Un gest extrem, care înseamnă moartea lor, dar și a dușmanului.

Furnicile nou descoperite i-au uimit pe biologi prin spiritul lor de sacrificiu ieşit din comun.

Nu sunt primele astfel de furnici. Câteva specii de furnici care explodează au fost descoperite la începutul secolului XX, însă, în mod ciudat, nicio nouă specie nu a mai fost găsită din 1935, scrie Ziare.com.

Abia acum, în Borneo, oamenii de știință au dat peste ciudatele insecte aparținând unei specii nou-nouțe. Potrivit oamenilor de știință, un astfel de act de sacrificiu pentru salvarea coloniei nu poate fi decât o trăsătură a organismelor super-sociale, a super-organismelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?