Finlanda se pregătește să preia președinția UE în locul României. Bucureștiul spune că se descurcă

 

Premierul finlandez Juha Sipilä a asigurat că România va prelua președinția UE așa cum este programat, la 1 ianuarie 2019, dar a precizat că guvernul său și-a sporit nivelul de pregătire în vederea unei posibile rocade.

Finlanda urmează să preia președinția UE după România, de la 1 iulie 2019, dar problemele de la București au făcut-o să se gândească la o posibilă rocadă.

Premierul Juha Sipilä a declarat că guvernul finlandez și-a crescut nivelul de pregătire în vederea unei posibile cereri din partea României de a amâna preluarea președinției UE, notează yle.fi.

O asemenea cerere nu a venit însă. Dimpotrivă, guvernul român a confirmat că preluarea președinției UE va avea loc la termenul stabilit. Sipilä a clarificat pentru presa finlandeză că România nu are intenția de a-și amâna președinția.

Temerile au venit pe fondul scandalului politic de la București și a declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, care a spus luni că guvernul nu este pregătit pentru preluarea președinției rotative de la 1 ianuarie 2019. 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
gigi valoare
13 Nov 20:47
Goooo Finland!!! Pt presedintia UE in locul Romanicii PSDiste...
Răspunde
0 0
Roman
13 Nov 17:34
O gașcă de infractori nu poate asigura președinția UE.
Răspunde
0 0
Supernam
13 Nov 18:34
4 Păi până acum s-a putut :D
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?