Evaluatorul Guvernului, în fața judecătorilor

Atunci când nu evaluează Guvernul, trece pe la instanță. Este vorba despre Darius Vâlcov, cel care a făcut analiza Executivului condus de Sorin Grindeanu. Fostul șef de la Finanțe s-a prezentat astăzi la sediul Instanței Supreme, acolo unde s-a judecat un nou termen intr-unul din cele trei dosare penale. Tot astăzi, Călin Popescu Tăriceanu așteaptă un alt verdict important. Mai exact, judecătorii vor decide dacă șeful Senatului a fost ales legal președintele ALDE. Mâine le va veni rândul lui Ponta, Dragnea și Tariceanu  să ajungă în fața magistraților.

Darius Vâlcov a fost judecat astăzi în dosarul în care este acuzat de trafic de infleunță și de spălare de bani. Acesta a părăsit rapid sediul Instanței Supreme, după ce a solicitat, prin avocatul său, să i se permită acest lucru, motivând că se simte rău. 

Totodată, în dosarul lui Darius Vâlcov mai sunt inculpați Lucian Petruţ Şuşală, fostul şofer al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.  

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?