De ce îi repinge Iohannis pe miniștrii PSD

 
Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis este așteptat să trimită, astăzi, la Palatul Victoria, motivele pentru care i-a respins, pentru a doua oară, pe Lia Olguta Vasilescu și pe Mircea Draghici. De la Strasbourg, Viorica Dăncilă a anunțat ca se va ajunge, din nou, la Curtea Constituțională. Premierul l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca decizia sa îi afectează pe toți cetățenii europeni. Social-democrații nu iau în calcul sa facă alte propuneri de miniștri, așa cum a cerut șeful statului. În cazul ministerului Transporturilor, președintele mai poate invoca doar motive de legalitate. A respins-o prima data pentru acest portofoliu pe Lia Olguta Vasilescu, spunând ca nu o consideră potrivită pentru acest minister. Potrivit deciziei Curții Constituționale, Iohannis poate refuza o nominalizare de ministru din motive de oportunitate o singura dată. Apoi, poate invoca doar motive de legalitate.

După ce a respins-o Lia Olguta Vasilescu, Guvernul l-a propus pe Mircea Draghici. Iohannis l-a respins prima data explicând ca Executivul nu i-a transmis în documentație și dovezile ca propunerea respecta condițiile legale. Guvernul a făcut acceasi propunere, iar Iohannis l-a respins, din nou. Astăzi, trebuie să motiveze de ce.

În cazul ministerului Dezvoltării Regionale, Iohannis l-a respins prima data pe Ilan Laufer din motive de legalitate și pe Lia Olguta Vasilescu tot pentru că Guvernul a transmis propunerea fără sa demonstreze ca respecta condițiile din Constituție și lege. Premierul a propus-o, din nou, iar Iohannis a anunțat ca o va respinge și pe ea.

Șeful statului a cerut Guvernului sa vina cu alte propuneri care sa l convingă ca pot conduce bine ministerele.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
plugariu
16 Jan 12:21
Cum... de ce-i respinge ? Ptr. ca sunt neprofesionisti si habar n-au ce trebuie sa faca in ministerele respective !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?