Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Avem bani de pensii și salarii

 

Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Avem bani de pensii și salarii!

Aceasta a dat asigurări că salariații din sistemul de stat și pensionarii nu trebuie să își facă griji că nu vor primi banii la timp, deorece sunt bani la buget.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, în intervenţia de marţi seară, două întrebări pentru Guvernul Dăncilă: "Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani de pensii până la sfârşitul anului?". De asemenea, preşedintele a tras un semnal de alarmă către Guvernul României privind nivelul scăzut de absorbție al fondurilor europene.

"Se discută de câteva zile bune despre Pilonul II, ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează. Din păcate, până și cei din PSD se contrazi. E o harababură totală", a precizat preşedintele Iohannis. 

"Lumea se întreabă de ce s-a creat această incertitudine, oare ce țintesc ei? Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun întrebarea dacă acești bani care nu vor intra la Pilonul II vor fi folosiți în altă parte. Guvernul și PSD trebuie să răspundă clar, documentat, la două întrebari: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii? şi Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?", a continuat Klaus Iohannis. 

"Despre fonduri europene vreau să se înțeleagă că cele ce urmează reprezintă o atenționare pentru Guvern", a spus şeful Statului

Iohannis a spus că pentru exerciţiul financiare 2014 - 2020 dispunem, teoretic, de fonduri de 31,3 miliarde euro. 

Şeful statului a precizat că din cele 31 miliarde de euro disponibile nu s-au folosit nici 5 miliarde euro. 

"Din acești bani până acum am folosit 4,9 miliarde euro ceea ce reprezintă 15,8%. Perioadele de finanțare sunt construite pe şapte ani şi am trecut deja de jumătate și din 31 de miliarde de euro nu am folosit nici măcar 5. Aceste date sunt date oficiale atât de pe site-ul Comisiei cât și informații oficiale de la Guvern", a explicat preşedintele

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Paul Vasile
01 Jul 10:40
Asta-i habarnista ,nu stie pe ce lume traieste .Sunt bani de pensii imprumutati cu dobanzi mari.
Răspunde
0 0
Bogdan
23 May 20:17
A spus si citez "avem salarii de salarii si pensii". In alte cuvinte si in alta ordine de idei, Dancila este depasita de situatie si habar nu are ce face. Cred ca multi din varful PSD sunt complet constienti de enormitatea erorii facute de Dragnea cand a propus-o, dar acum este prea tarziu sa mai faca ceva. Timpul va spune, dar este greu sa credem ca doamna prim ministru va mai rezista mult in functie. N-as vrea sa stiu ce e in capul dansei, probabil ca nu multe. Englezii spun ca ignoranta este extaz dar in pozitia dansei, o poate duce la o cadere psihica. E clar ca abilitatea ei de a conduce guvernul a fost si este semnificativ limitata in acest moment
Răspunde
0 0
DODO
23 May 20:03
da nu a spus pentru cit timp Oricum asta nu stie nimic !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?