Cum să-ți dai seama că ești urmărit

Urmărirea nu se rezumă doar la cea fizică, în care o persoană îți ia urma și merge în aceleași locuri ca tine, ci poate însemna de la urmărirea activității online a cuiva până la trimiterea unor cadouri nedorite, spun polițiștii. În încercarea de a atrage atenția asupra acestui fenomen, poliția britanică a lansat o campanie în care prezintă și cele mai des întâlnite forme de urmărire și hărțuire. 

Multe persoane nu-și dau seama că sunt urmărite decât când persoana care-i urmărește recurge la gesturi fizice. Cu toate acestea, urmărirea înseamnă și trimiterea de cadouri nedorite sau oferirea de servicii nesolicitate la domiciliul persoanei hărțuite. Înseamnă, de asemenea, hărțuirea pe rețelele de socializare, conform metro.co.uk. 

Potrivit studiilor oamenilor legii, cel mai adesea urmărirea durează îmtre șase luni și doi ani, iar suspecții sunt, de obicei, foști iubiți sau foști amici, dar și persoane necunoscute.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?