Cine sunt ”suveranii”, românii care cer să li se elibereze buletine fără CNP. Motivul e halucinant!

Un şofer care avea la maşină numărul „VN 01 suveran“ a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri din Rovinari. Bărbatul s-a autointitulat „Viorel Suveran“ şi nu recunoaşte actele de stare civilă emise de statul român. Acesta susţine că face parte dintr-un grup care nu recunoaşte actele de stare civilă emise de statul român, pentru că, prin acestea ar deveni înrobi. Oamenii legii au desfăcut ei plăcuţele şi l-au chemat pe „viorel suveran“, la sediul Poliţiei Rovinari. O situţie similară a avut loc în martie 2017, la Coldea, când un tânăr a protestat pentru că nu i se eliberează certificatul medical de născut viu, în bază căruia a să i se elibereze o carte de identitate fără CNP.Poliţiştii i-au cerut şoferului să demonteze plăcuţele de pe maşină, dar acesta a refuzat.

Şoferul i-a acuzat pe poliţişti că-i distrug maşina şi a filmat tot incidentul.

Bărbatul face parte dintr-un grup care nu recunoaşte actele de stare civilă emise de statul român, pentru că, prin acestea, orice persoană ar deveni înrobit, scrie pandurul.ro. 

O situţie similară a avut loc în martie 2017, la Coldea.

Un tânăr a proteste în faţa Primăriei pentru că nu i se eliberează certificatul medical de născut viu. În baza acestui document, Mihai Poenar vrea să i se elibereze o carte de identitate fără CNP, pentru că astfel să nu mai fie urmărit de statul român.

„Creatorii sau deţinătorii de documente sunt obligaţi la solitarea persoanelor fizice şi juridice să elibereze documente sau copii care atestă că sunt conforme cu originalul. În ulitmele şase luni am venit cu 20 de cereri la Primăria Codlea şi mie mi-au invocat o altă lege. Am mers şi la procuratură şi în instanţă, pe motiv că ei nu au voie să elibereze. În alte judeţe, Olt, Galaţi, la Ploieşti, Timiş, Iaşi sau Sibiu s-au eliberat. Vreau acest document pentru este dovada existenţei mele pe pământ, certificatul născutului viu. Este cel mai puternic act pe care noi îl avem. Procesul este pe fond, la Tribunalul Braşov, Am făcut şi plângere penală la procuror, pentru abuz în serviciu, dar mi se pare că se trage de timp, de aceea şi protestez. Se trage de timp să mă las păgubaş, să uit... Am fost în două audienţe la primar, dar nu rezolv nimic. Este o copie după un act al meu şi cât timp ei îl deţin sunt obligaţi să îl elibereze. Am fost şi la Arhivele Naţionale, dar nu au mai primit acte din Codlea din 1920. M-au trimis la spital, că ei nu au voie, de la Primărie, dar în alte judeţe s-au eliberat copii după aceste acte conform cu originalul”, a declarat Mihai Poenar, conform Adevărul.

Viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, spune că din punct de vedere legal un astfel de act nu poate fi eliberat de primărie, pentru că este doar gestionat de administraţia locală.

Cazul lui Poenar nu este singular. Şi la Braşov există 15 astfel de cereri, numai că aici se pare că a existat o gândire coordonată, pentru că cererile depuse la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Populaţiei (SPCLEP) sunt tipizate.

„Noi am luat textul de lege şi l-am studiat, dar pentru că suntem asaltaţi cu astfel de solicitări, am solicitat un punct de vedere de la Bucureşti, de la instituţia care ne coordonează. Cei care au formulat astfel de cereri nu sunt de acord cu atribuirea CNP. Din cauză că am refuzat eliberarea acelui document, suntem ameninţaţi cu plângeri penale pentru abuz în serviciu. Mai mult, chiar ma primit de la o secţie de poliţie o citaţie în acest sens. Precizăm că textul de lege este foarte clar, iar singurul act ce poate fi eliberat este certificatul de naştere. Actele solicitate nu pot fi eliberate unor persoane fizice”, a precizat George Roşca, directorul executiv al SPCLEP Braşov.

Care este cadrul legal?

Hotărârea de Guvern nr. 64 din 26 ianuarie 2011, pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă. Art. 20 – „Înscrisurile care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, în original sau fotocopie, pot fi trimise, la cererea scrisă, D.E.P.A.B.D., S.P.C.L.E.P./S.P.C.J.E.P., instanţelor judecătoresti, parchetelor sau poliţiei; înscrisurile originale se restituie până la data stabilită în adresa de solicitare”.

Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată în 2012. Art. 69 – „(1) La cererea scrisa a Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, a instanţelor judecătoreşti, a parchetelor sau a poliţiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, însoţite de copii ale înscrisurilor care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a oficiilor de stare civilă din cadrul primăriilor unităţilor administrativ-teritoriale unde nu funcţionează serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a unităţilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a instituţiilor responsabile cu asistenţa socială şi protecţia drepturilor copilului, precum şi a notarilor publici, se eliberează gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civilă aflate în arhiva proprie.

(2) Prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul solicitărilor adresate direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Arhivelor Naţionale, pentru actele aflate în păstrarea acestora, cu respectarea dispoziţiilor art. 10 alin. (3).”

Online, tot mai mulţi români – care vor să fie Suveran Fiinţă Vie Născut Viu – îmbrăţişează ideea de a avea cărţi de identitate fără CNP, ajungându-se la teorii care mai de care conspiraţioniste, până la a ajunge la a fi „vânduţi la bursă” sau că certificatul de naştere cu CNP ar fi un titlu de stat vândut de către BNR.

În plus, cei care vor să facă parte din grupul "SUVERAN - fiinţă născută vie - au început să întrebe avicaţii, în mediul online, ce lege pot să folosească pentru a obţine certificatul de născut viu şi UCC 3-305 (codul comercial valabil la nivel global).

Răspunsul unui avocat este însă cât de poate de clar:

"Cred ca ati vizionat un film SF.

Este evident ca orice copil nascut viu trebuie inregistrat si devine automat o persoana fizica!
Pana la 14 ani se considera ca nu are capacitate de a decide deoarece nu are un discernamant complet si parintele (tutorele) raspunde pentru fpatele si actiunile sale, iar de la 14 ani la 18 ani are un discernamant diminuat avand capacitatea de a raspunde numai pentru anumite fapte si actiuni", spune Camen Petrescu, avocatnet.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Traz
30 Mar 21:52
Avocatii care raspund "cred ca ati vizionat un film SF" pe langa ca sunt incapacitati si incapabili profesional, mai incalca si drepturile oricarui om ca fiinta vie si nu merita sa fie tratati decat ca "persona", ca si un obiect de schimb/troc, si nu ca fiinta vie cu discernamant si cu drepturile integro de respectat.
Răspunde
0 0
Avocat
14 Mar 00:42
Este suspect faptul că [STATUL] tratează persoanele fizice ca pe proprietățile sale, nu ca pe un animal sălbatic măcar, despre care recunoaște că nu l-a putut domestici. Atât timp cât această ÎNFIINȚARE NEVIE (lipsită de viață) stă într-o poziție superioară FIINȚEI VII, pretinzând că este binefăcătorul omului viu, în timp ce îl poziționează într-o postură inferioară, aceasta este o dovadă a faptului că este deja în ilegalitate, stat ilegitim. Singura lui legitimitate îl are prin terții care sunt angajați și plătiți în sistem bugetar, persoane incapabile să-și producă singuri veniturile necesare vieții, care trăiesc pe spatele persoanelor fizice în timp ce, cu nerușinare pretind că cei din producție sunt puturoșii.
Răspunde
0 0
ion
19 Feb 11:43
Mare este" Gradina Domnului",numai ca asemenea specimene dau de lucru unor oameni care, in mod sigur, au si alte atributii in fisa postului.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?