Cât a plătit Banca Transilvania pe Volksbank. CE SUMĂ COLOSALĂ au pierdut austriecii în România

 
volksbank
volksbank

Banca Transilvania ar fi plătit 600 mil. euro pentru Volksbank, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar, iar austriecii ar fi pierdut 1 miliard de euro în RomâniaPentru Banca Transilvania achi­ziţia Volksbank este o oportunitate pe care o întâlneşti o singură dată, mai ales luând în considerare „preţul tranzacţiei", iar pentru acţionarii Volks­bank, austrieci, francezi şi nemţi, reprezintă uşu­ra­rea că au scăpat de o „piatră de moa­ră", al cărei cost se ridică deja la sute de milioane spre un miliard de euro, după izbucnirea crizei.

Michael Mendel, deputy CEO al grupului Volksbank Austria, a răsuflat uşurat du­pă semnarea tranzacţiei, având în vedere cât de costisitoare ajun­sese opera­ţiunea de la Bucureşti. Sper ca Banca Transilvania să aibă mai mult succes, a menţionat el. „Pentru noi au fost vremuri bune şi vremuri proaste."

Conform unor surse din piaţa financiară, preţul tranzacţiei se învârte undeva în jurul a 600 mil. euro, care se traduce prin rambursarea parţială a liniilor de finanţare acordate Volksbank România de către acţionari.Mai multe...

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?