Cât de des îți schimbi pijamaua? Iată ce pericole implică purtatul îndelungat

 

Un sondaj recent a arătat că numeroși români poartă o pijama timp de două săptămâni sau mai mult, înainte de a o schimba cu una curată.

Un expert în igienă a atras însă atenţia asupra pericolelor pe care le implică faptul de a schimba prea rar îmbrăcămintea de noapte. Sondajul realizat a arătat faptul că bărbații poartă o pijama cam două săptămâni iar femeile chiar mai rar, în medie, 17 zile.

Purtarea aceleași lenjerii de noapte poate duce la infecţii ale pielii, cistite, chiar infecţii cu temutul supermicrob MRSA, un stafilococ rezistent la multe antibiotice şi care produce infecţii foarte greu de tratat. Pijamalele sunt în contact intim cu pielea, iar aceasta se descuamează, eliminând celule moarte pline de microorganisme.

Riscul apariţiei tuturor acestor probleme creşte atunci când bacteriile se acumulează pe materialul textil ce vine în contact cu pielea noapte de noapte. În aceeași măsură, bacteriile pot fi transferate de la o persoană la alta, când acestea dorm în acelaşi pat.

În astfel de circumstanțe, este recomandat ca pijamalele nu fie lăsate să ajungă încărcate cu bacterii. Se recomandă să fie spălate cel puţin o dată pe săptămână.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?