Carmen Dan, lămuriri despre buletinele electronice: Persoanele nu pot fi urmărite cu acest CIP

Ministrul de Interne Carmen Dan a oferit, luni după amiază, lămuriri despre proiectul aflat în dezbatere publică pentru noile buletine electronice, care ar putea înlocui şi cardul de sănătate al românilor.Ministrul de Interne a explicat că noile buletinele electronice vor fi imposibil de falsificat, dar nu vor fi obligatorii şi nici nu vor putea fi folosite pentru a urmări cetăţenii.

"Scopul pentru care am propus această iniţiativă legislativă este că acest document va oferi garanţii noi de securitate, fiind imposibil de falsificat. Au fost multe controverse. Noi ne-am asumat, prin acest proiect, simplificarea procedurii de obţinere a documentelor şi am vrut o dezbatere corectă.

E un proiect important şi considerăm că uşurăm interacţiunea cu autorităţile. Se va facilita accesul cetăţenilor la datele electronice. (...) Sperăm ca buletinele electronice să existe din 2018.

Persoanele care din motive religioase sau de conştiinţă nu vor acest document, pot păstra cartea de identitate. Vrem să se elibereze cartea de identitate simplă sau electronică şi pentru copiii sub 14 ani. Pentru copiii sub 12 ani nu se va solicita amprentarea acestora.

Persoanele nu pot fi urmărite cu acest CIP - e pasiv şi e alimentat doar atunci când se află în apropierea unui câmp electromagnetic al cititorului", a precizat Carmen Dan, într-o conferinţă de presă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?