Calculatorul tău merge tot mai greu? Cum rezolvi problema

Atacurile cibernetice de amploare vor crește ca număr în 2017

Se întâmplă des şi ni se întâmplă tuturor. Ori ne reinstalăm sistemul de operare, ori cumpăram un desktop sau laptop nou şi performant, iar după o perioadă acesta merge din ce în ce mai greu. Cum rezolvăm problema?

Să începem cu cea mai simplă metodă - REPORNIM! Foarte mulţi utilizatori lasă calculatorul pornit 24 de ore din 24, în stare de hibernare, dar fără să îl oprească complet. O simplă resetare ajută la curăţarea fişierelor temporare ale sistemului de operare.

Dacă această metodă nu a rezolvat problema, iar calculatorul tău merge la fel de greu, va trebui să mergi un pic mai departe.

Ai instalat ceva nou în ultima vreme?

Trebuie să te gândeşti dacă ai modificat ceva în ultima vreme, fie la setări, fie dacă ai instalat unul sau mai multe programe. Acelaşi lucru este valabil şi pentru actualizarea driverelor.

Dacă într-adevăr problema vine de la un program pe care l-ai instalat recent, acesta poate fi dezinstalat din Panoul de Control, tabul Programe şi Funcţii.

Dacă ai descoperit un driver care nu are ce căuta şi nu ai nevoie de el sau s-a actualizat singur, poţi folosi funcţia "Roll Back Driver". Dacă vrei să scapi de acel driver definitiv, poţi alege opţiunea "Dezinstalează".

Identifică procesele care consumă resurse în exces

În multe cazuri, calculatorul este îngreunat de un proces care consumă foarte multe resurse. Acest proces trebuie identificat şi închis imediat.

Trebuie să accesezi TASK MANAGER prin apăsarea combinaţiei de taste Ctrl+Shift+Esc. Mergi la tabul Procese şi apoi apasă pe headerul „CPU" pentru a ordona procesele în ordinea descrescătoare a solicitării procesorului.

În momentul în care ai descoperit programul care îngreunează procesorul şi implicit calculatorul, nu trebuie să faci altceva decât să îl selectezi şi să apeşi „End Proces„. Asta va elibera din memorie, iar calculatorul va merge mai bine.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?