BREXIT. Libera circulaţie în Marea Britanie pentru europeni se TERMINĂ în martie 2019. Revin VIZELE

Din martie 2019 nu veţi mai putea intra liber în Marea Britanie. O spune răspicat guvernul de la Londra, care susţine că libera circulaţie pentru cetăţenii Uniunii Europene se va termina după ce Brexit-ul intră în vigoare. Deocamdată, nu este clar ce sistem de control va fi implementat, dar una dintre opţiuni este cea a vizelor.Guvernul britanic nu vrea să lase urme de îndoială. Odată cu ieşirea din Uniunea Europeană, în martie 2019, cetăţenii celor 27 de state membre nu vor mai putea intra liber în Regatul Unit, aşa cum o fac astăzi. Precizările au fost făcute de un purtător de cuvânt al premierului pentru a calma spiritele în interiorul guvernului. Asta după ce mai mulţi miniştri au pledat pentru o perioadă de tranziţie după Brexit, adică prelungirea liberei circulaţii dincolo de primăvara lui 2019.

Boris Johnson a explicat: "Vă pot spune părerea mea despre imigraţie. Cred că imigraţia este, în general, un lucru pozitiv pentru o societate, dacă le permitem oamenilor talentaţi să vină, de o manieră controlată, în metropole măreţe precum Londra şi Sydney".

Reducerea imigraţiei din statele europene sub plafonul de o sută de mii de persoane a fost una dintre promisiunile cheie din campania pentru Brexit.

"Vom aduce imigraţia la un nivel al zecilor de mii. De îndată ce părăsim U.E. vom prelua controlul asupra graniţelor noastre", spunea Theresa May.

Potrivit unor estimări neoficiale, în Regatul Unit trăiesc peste trei sute de mii de români.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?