Avertisment sever de la FMI pentru guvernul României

 
FMI, verdict după vizita în România
FMI, verdict după vizita în România

Avertisment dur de la FMI. Dezechilibrele macroeconomice sunt în creștere, iar pe termen mediu, creșterea economică a României va încetini.

Fondul Monetar International (FMI) recomanda autoritatilor romane sa demareze un proces de consolidare fiscala durabila, sustinut de masuri de calitate destinate diminuarii deficitul bugetar si celui comercial, sa reevalueze noua lege a pensiilor si sa imbunatateasca guvernanta la companiile de stat.

Fondul Monetar Internațional a publicat un raport legat de situația și perspectivele economiei româneşti. Potrivit experților FMI, în pofida creșterii economice solide, pe termen mediu aceasta ar putea fi afectată de creșterea dezechilibrelor macroeconomice generate de cheltuielile uriaşe aşe statului.

Cel mai mult afectează bugetul aplicarea noii Legi a pensiilor și ezitările investitorilor. Potrivit Ministerului Muncii, aproximativ 5 milioane de români vor avea pensii mai mari cu 15% de la 1 septembrie 2019.

Un alt risc este legat de apropiatele alegeri. Anul electoral ar putea întârzia implementarea reformelor structurale.

În plus, spun experții FMI, economia va fi afectată de creșterea inflației ca urmare a ordonanței lăcomiei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gaga
01 Sep 07:55
Ei vor hotara soarta Romaniei dupa alegeri.Se pare ca romanului ii place sa fie sluga.Pensiile din celelalte state nu ii ingrijoreaza ?
Răspunde
0 0
Antena24.ro
01 Sep 06:26
Da un guvern,ponta-tariceanu?
Răspunde
0 0
Durlă
31 Aug 18:26
Imaginați-va un guvern Orban-Barna care stă cu măna întinsă la fmi.
Răspunde
0 0
mihai
31 Aug 17:38
FMI o sa mai faca politica mult timp in Romania, atata timp cat politicienii romani, vor fi cu mana intinsa la ei.
Dar, nu va fi Vasilica.
Vor fi cei care vor urma.
Răspunde
0 0
Tudor
31 Aug 16:42
FMI s-a apucat de făcut politică în Romănia de parcă am fi țară bananieră și colonie a lor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?