ACCIDENT FEROVIAR în Egipt: Numărul morților a crescut! Un nou bilanț oficial

ACCIDENT FEROVIAR în Egipt: cel puţin 21 de morţi, peste 50 de răniţi. Două trenuri s-au ciocnit
ACCIDENT FEROVIAR în Egipt: cel puţin 21 de morţi, peste 50 de răniţi. Două trenuri s-au ciocnit
ACCIDENT FEROVIAR în Egipt: cel puţin 21 de morţi, peste 50 de răniţi. Două trenuri s-au ciocnit ACCIDENT FEROVIAR în Egipt: cel puţin 21 de morţi, peste 50 de răniţi. Două trenuri s-au ciocnit - Foto: rt.com ACCIDENT FEROVIAR în Egipt: cel puţin 21 de morţi, peste 50 de răniţi. Două trenuri s-au ciocnit - Foto: rt.com

Cel puţin 49 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în coliziunea a două trenuri în apropiere de oraşul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană, potrivit unui nou bilanţ difuzat sâmbătă de televiziunea de stat, informează dpa. UPDATE: Peste 120 de persoane au fost rănite. 

Anterior, Ministerul Sănătăţii anunţase că 42 de persoane au fost ucise în tragedia feroviară. 

Coliziunea s-a produs în momentul în care un tren de pasageri care venea de la Cairo la Alexandria a intrat într-un alt tren care staţiona într-o gară situată în estul Alexandriei, a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. 

Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută. 

Cotidianul Al-Masry al-Youm, care citează surse neidentificate, a relatat că accidentul a fost rezultatul unei erori la schimbarea macazului. Ministrul transporturilor Hesham Aaraft a suspendat mai mulţi responsabili ai sistemului feroviar pe parcursul anchetării acestei tragedii, una dintre cele mai grave din ultimii ani. 

Traficul feroviar a fost reluat în zonă sâmbătă, după ce vagoanele contorsionate ale celor două trenuri au fost îndepărtate de pe şine, potrivit televiziunii de stat. 

Reprezentanţi ai companiei feroviare au declarat că s-a format o celulă de criză pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza unei erori la schimbarea macazului.

"Trenul în care mă aflam circula cu o viteză foarte mare. Nu-mi mai amintesc nimic... La un moment dat, m-am trezit pe podeaua vagonului. Când am reuşit să ies din vagon, am văzut patru vagoane deraiate, erau sute de oameni în jur, marea majoritate răniţi", a declarat, pentru Reuters, Moumen Youssef, pasager într-unul din cele două trenuri implicate în accident.

În ultimii ani, în Egipt s-au produs mai multe tragedii feroviare, cea mai gravă având loc în 2002, când un tren care se îndrepta spre sudul țării a luat foc, provocând decesul a peste 360 de persoane.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?