Guvernul dă ordonanţă de urgenţă pe Codurile Penale. Dăncilă aruncă "bomba", Toader o explică

 

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pe Codurile Penale şi Codurile de Procedură Penală, a declarat, luni, premierul Viorica Dăncilă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat şi el că se analizează solicitarea făcută de PSD, pentru a stabili dacă va fi o singură ordonanţă de urgenţă sau dacă vor fi două.

Şefa Guvernului a declarat că decizia a fost luată, cu vot în unanimitate, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, de luni.

Ordonanţa va viza doar acele articole declarate constituţionale de către CCR, celelalte urmând să fie retrimise în Parlament, potrivit Vioricăi Dăncilă.  

"Am văzut foarte multe legi care s-au coagulat în foarte mult timp, au fost trimise la CCR, dar în ceea ce privește legitimitatea acestor legi, termenul a fost depășit. Nu pot să vă dau mai multe detalii, trebuie să vedem cum ne încadrăm în normele legale pentru a face acest lucru. Vom vedea împreună cu ministrul Justiției, vom lua în calcul toate aspectele, s-a decis acum în CEx ca articolele declarate constituționale să fie promulgate prin OUG", a afirmat premierul, la conferinţa de presă de la finalul CEx al PSD.

"S-a cerut să vedem care sunt posbilităţiile legale de accelerare a procedurilor de legiferare asupra părţilor constituţionale. S-a evocat, s-a discutat şi s-a hotărât ca Ministerul Justiţiei să analizeze în ce măsură pot fi adoptate UNA sau DOUĂ OUG pentru transpunerea în lege a soluţiilor declarate constituţionale", a explicat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că soluțiile declarate neconstituționale trebuie puse în acord cu deciziile CCR de către legiuitor.

"Asta vom face la Ministerul Justiției și vom vedea în ce măsură le vom transmite într-o ordonanță adoptată de Guvern", a declarat Toader.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
În luptele de gladiatori,la cererea femeilor romane,unul era sacrificat.Pentru plăceri tari ,ca de hashtag acum !
11 Dec 05:29
Dl de la ora 19,45,trebuie să fiți un om fericit,după cum scrieti,sunteți multumit de justiție, aici includ și DNA,sunteți de acord ca oamenii politici să nu mai ia mita să elimine din concurs firmele străine,sunteti pentru ca DNA sa depisteze numai pagube private,ca de la stat nu se mai fura de pe vremea lul Boc,cu FPS,din care se mulgea ca de la kostroma,vaca sovietică de rasă.Eu ziceam ca dl Dragnea asta vrea,ca eu si Mihalache,deputatul,sa ne sculăm dimineata pentru serviciu ,nu pentru dl Uncheselu.Ca sunt lupte,nu va invinge acum dl Dragnea,poporul asta nu e în intregime consumator de mămăligă !
Răspunde
0 0
222hasthagi,lăsați galgara
10 Dec 19:41
Povesti,pentru oameni ca tine.
Răspunde
0 0
...roata
10 Dec 19:02
Mare realizare!!! Din 2013, "martea neagra" ajunge(daca ajunge...) la final! Romania? N-au ei treaba cu Romania! Cica "diminuarea proprietatii"... Opera "omului nou" ! :)))
Răspunde
0 0
La programe ,hashtagi,la programe !
10 Dec 18:21
Dacă mai era nevoie,trebuie salutată competența PSD de a găsi soluții la toate contrele si aberațiile opozitie.Tare mi-aș dori o confruntare de programe sa decid,dar constat că, opozitia nu numai ca nu are oameni si programe,dar nu are nici limite de bun simț.Dacă s-a votat un cod penal de ce trebuie amânat sine die de un presedinte infrățit cu hasthagii,pentru ca CCR a gasit doua expresii neconstituționale la mai multe articole.De ce sa nu le pună în aplicare guvernul /bănuiala legitima si prezumția de vinovăție in loc de probe /Nu vedeti,ca s-au folosit două expresii traduse de CIA in codurile române din expresii asemănătoare in engleză,si hastagii au jubilat,coduri neconstitutionale,incalca deciziile Comisiei de la Venetia,etc,etc,Tocmai bine sa facă infarct oamenii de bună credinta,neobisnuiti cu manipulările,Hasthagi,la prograeme, ca putreziti in opozitie cu manipularea voastra ”
Răspunde
0 0
Cote
10 Dec 18:12
Oare de ce totul pare impotriva romaniei, a justitiei, a realitatii, a unitatii, a decentei, ... pentru statul real si popor chiar nimic !?
Răspunde
0 0
La programe,hasthagi,lăsați galgara !
10 Dec 18:20
5 Dacă mai era nevoie,trebuie salutată competența PSD de a găsi soluții la toate contrele si aberațiile opozitie.Tare mi-aș dori o confruntare de programe sa decid,dar constat că, opozitia nu numai ca nu are oameni si programe,dar nu are nici limite de bun simț.Dacă s-a votat un cod penal de ce trebuie amânat sine die de un presedinte infrățit cu hasthagii,pentru ca CCR a gasit doua expresii neconstituționale la mai multe articole.De ce sa nu le pună în aplicare guvernul /bănuiala legitima si prezumția de vinovăție in loc de probe /Nu vedeti,ca s-au folosit două expresii traduse de CIA in codurile române din expresii asemănătoare in engleză,si hastagii au jubilat,coduri neconstitutionale,incalca deciziile Comisiei de la Venetia,etc,etc,Tocmai bine sa facă infarct oamenii de bună credinta,neobisnuiti cu manipulările,Hasthagi,la prograeme, ca putreziti in opozitie cu manipularea voastra ”
0 0
Vicica florea
10 Dec 18:02
Tocmai de sarbatori sau gasit tot o nesimtire ca si celelalte
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?