Spania pune piciorul în prag. Catalonia poate rămâne fără autonomie

 

Guvernul spaniol va discuta, într-o reuniune de urgență convocată sâmbătă, propunerea de a prelua controlul asupra provinciei Catalonia și a-i suspendat autonomia, a anuțat cabinetul primului ministru. Este răspunsul dat liderului separatist Carles Puigdemon, care a anunțat, miercuri, că independența Cataloniei n-a fost declarată, dar va fi, dacă Madridul suspendă autonomia.Reacția Madridului nu este srprinzătoare, pentru că vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria anunţase că guvernul de la Madrid va prelua controlul asupra Cataloniei dacă liderul executivului de la Barcelona nu va renunţa, oficial, la demersurile privind independenţa regiunii.

Executivul de la Madrid l-a acuzat pe liderul catalan că a întreţinut deliberat o stare de tensiune și confuzie, prin refuzul de a preciza clar dacă a declarat sau nu independenţa Cataloniei.

În această situație, va dura între trei şi cinci zile pentru punerea în aplicare a procedurii prin care administraţia regiunii catalane va fi deposedată de putere.

Deşi presa susține că societatea catalană este împărțită aproximativ egal în chestiunea independenţei, referendumul interzis de la 1 octombrie a arătat o susținere de 90% a secesiunii, cu o participarei 43% participare la urne.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?