Transfer de putere în R. Moldova! Decizie bombă luată de Curtea Constituțională de la Chișinău

 
Maia Sandu
Maia Sandu

O nouă decizie surprinzătoare vine de la Chişinău. Curtea Constituţională şi-a anulat toate hotărârile prin care Guvernul Maia Sandu era declarat ilegitim şi care au condus la blocajul juridic la care am asistat în ultima săptămână. 

UPDATE ORA 15.00: Președintele Igor Dodon salută hotărârea Curții Constituționale prin care au fost anulate deciziile luate anterior cu privire la dizolvarea Parlamentului și declararea neconstituțională a Guvernului condus de Maia Sandu.

„Salut Decizia Curții Constituționale de astăzi de revizuire a hotărârilor pronunțate în data de 7-9 iunie 2019. Toate interpretările juridice defectuoase care au dus la instituirea crizei politice și instituționale în Republica Moldova au fost înlăturate. Criza politică și constituțională a fost depășită. Cu Doamne ajută!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


UPDATE ORA 14.50: Președintele Curții Constituționale, Mihai Poapelungi, a declarat că CC își revizuiește și anulează hotărârile adoptate în perioada 7-9 iunie.

„Curtea Constituțională hotărăște că se revizuiesc și se anulează decizia CC nr. 83 din 7 iunie, hotărârea CC nr. 13 din 8 iunie, hotărârea CC nr. 14 din 8 iunie, hotărârea CC nr. 15 din 8 iunie, avizul CC nr. 1 din 9 iunie și avizul nr. 2 din 9 iunie. Prezenta hotărâre este definitivă”, a declarat președintele Curții Constituționale.

..............................

”Astăzi, 15 iunie 2019, Curtea Constituţională va pronunţa, la ora 14.00, dispozitivul Hotărârii de revizuire a actelor sale pronunţate în perioada 7-9 iunie, a.c.”, se scrie pe site-ul CCM.

Este de notorietate peste Prut că judecătorii Curții Constituționale sunt sub influența oligarhului Vladimir Plahotniuc. De altfel, organizația Free Moldova a făcut apel la jurnaliști ca, tunci când scriu de CCM, să se refere la 'Curtea Constituțională, instituție temporar capturată de PD'.
 
 
ȘTIREA INIȚIALĂ
Şefa noului Guvern de la Chişinău este decisă să meargă până la capăt. Maia Sandu vrea ca rivalul său politic, Vlad Plahotniuc, să fie pedepsit.


Presa locală a scris că imediat după renunţarea la putere, Vlad Plahotniuc a părăsit ţara. Au existat mai multe informaţii referitoare la câteva chartere care au decolat de pe aeroportul din Chisinau. Dar partidul lui Plahotniuc a venit cu un comunicat pentru a pune capăt speculaţiilor: a plecat în Elveţia, pentru a petrece câteva zile cu familia sa. 


Între timp, Igor Dodon şi-a nuanţat discursul. După întrevederea cu consilierul prezidenţial, Bogdan Aurescu, preşedintele Moldovei a declarat că România rămâne un partener de încredere. O afirmaţie surprinzătoare, în condiţiile în care, până acum, preşedintele prorus nu a manifestat niciodată sentimente favorabile României. 
 
Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către cetățeni, îndemnându-i să stea duminică acasă. Puteți vedea mai jos mesajul Prim-ministrului Maia Sandu:
 
„Dragi cetățeni din toată țara,
 
Duminică vă îndemnăm să sărbătoriți acasă alături de familie și prieteni. Rămâneți acasă și odihniți-vă după o luptă lungă și grea. Știu că ați fi dorit să ne vedem cu toții la Marșul Poporului și să afle o lume întreagă că Moldova e liberă.
 
Am fi fost foarte mulți, zeci de mii de oameni, și asta ar fi pus o responsabilitate mare pe forțele de ordine. Este nevoie de timp pentru a restabili pe deplin funcționarea structurilor de forță și a asigura securitatea cetățenilor la un eveniment de asemenea proporții. Polițiștii sunt obosiți, în toate aceste zile au fost hărțuiți, amenințați, obligați să îndeplinească indicații ilegale. Au fost ținuți în soare pe vreme toridă, fără a li se explica de ce și pentru cât timp. Haideți să le dăm și lor o clipă de răgaz. Haideți să nu epuizăm forțele de ordine pentru o manifestație de amploarea Marșului Poporului.
 
Capii regimului au fugit. Plahotniuc s-a speriat de forța dumneavoastră. După ce vom asigura funcționarea unei justiții independente, Plahotniuc și fugarii care au construit regimul corupt și banditesc vor fi readuși în țară și pedepsiți conform legii.
 
Mâine ne odihnim și ne bucurăm, iar de luni începem munca grea pentru curățarea sistemului și reconstrucția instituțiilor, așa încât viața fiecărui cetățean să devină mai bună.”
 
 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ciordarii au distrus tara si poporul !
16 Jun 05:39
Politica si politicieni INUTILI si INCOMPETENTI. Avem 600 de parlamentari, sase suteeeeee, care trebuiau sa invirta europa pe degete, insa toti sint conectati la 3-4 partide la fel de INUTILE si tot ce fac este sa se muste unii pe altii deoarece guvernantii au demonstrat ca rolul lor este strict de rezolvare a unor probleme penale persoanle. In conditiile de dezbinare profunda de stil kaghebist, guvernantii nu asculta nimic si pe nimeni, pur si simplu nici nu mai guverneaza, unicele lor probleme sint legile justitiei, lupta cu multinationalele, cu NATO. cu UE, plimbarile prin tarile arabe, declaratii de 2 lei, actiuni de 3 lei, COMPROMISURI cu oricine le promitea sau ii ajuta cu ceva. Asa se face ca in tara e dezastru si afara e alt dezastru. Politica facuta de jordici,nichiperci, ... nu poate aduce absolut nimic bun si asta se vede.
Răspunde
0 0
Moromete
15 Jun 22:59
Nu ai rezistenta la cateva relatii matematice simple !
Răspunde
0 0
Rezistenta
15 Jun 18:01
Este clara abordarea demna de Hitler. Cine se impotriveste Inaltei Porti este dictator si la puscarie cu el. Nu mai conteaza voturile populatiei. Rusofonii au votat pe Dodon si s-au trezit aruncati in ograda Partidului Facebook care are numai 20%. Sa ma credeti ca de acum chair nu mai conteaza votul poporului, pun ei la conducere pe cine vor si cine se impotriveste merge direct in puscarie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?