Teodorovici pregătește PLAFONAREA prețurilor la carburanți

 

Ministrul Finanțelor a afirmat, sâmbătă, că se discută ca accizele pentru combustibili să fie reduse, în același timp cu o plafonare a prețurilor la carburanți. De la 1 ianuarie, prețurile la carburanți pot să crească, ca urmare a indexării a accizei la carburanți cu inflația.

„Se încearcă o asociere cu Ordonanța aceasta faimoasă (n.red. - cea prin care au fost introduse mai multe modificări fiscale inclusiv taxa pe activele financiare ale băncilor). N-are Guvernul nicio vină. Acestea sunt obligațiile pe care le ai de aplicat ca țară membră a Uniunii Europene vizavi de creșterea aceasta a accizei. Sunt Directive europene”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, sâmbătă, la România TV.

Valoarea accizelor din România este de 48% la motorină și aproximativ 50% la benzină, unul dintre cele mai ridicate la nivel european, a mai subliniat demnitarul de la MFP.

„Cu alte cuvinte este loc de manevră. Față de prețul de producție, în România, nivelul acestor taxe este foarte ridicat. Atunci, trebuie un set de măsuri. Putem să discutăm, după cum am spus în toamnă, de o reducere a acestei accize. Dar cum facem să ne asigurăm că această reducere se va regăsi la pompă, pentru că noi, fiind captivi la pompă, cu siguranță companiile, cum a fost și cazul reducerii TVA la 9%, în 2015, nu transferă către pompă acea reducere?”, a detaliat Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanțelor a reconfirmat că au început și discuțiile pentru plafonarea prețului la carburanții, pentru șase luni. „Nu cade (n.red. - argumentul cu Directiva europeană)”, a adăugat Teodorovici.

În plus, acciza la tutun crește de la începutul anului viitor, ca urmare a Directivelor europene.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ion
01 Jan 19:41
''plafonarea'' putea fi facuta cu 2 ani in urma, DAR NU SE POATE ! Nici atunci, nici azi, nici miine pentru ca este cea mai concreta sursa financiara a tarilor de mina a 3-a, care produc doar slugi si produse agricole ! Ca de obicei nu conteaza cit se pierde important este sa minta pooolimea cu vrajeli ieftine pina trec alegerile !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?