Cristina Tarcea, despre un nou mandat: Aproape că m-am decis

 

Președintele ICCJ, Cristina Tarcea, a fost primul invitat al lui Denise Rifai la noua emisiune de la Realitatea TV, "Legile puterii".Cristina Tarcea i-a răspuns lui Liviu Dragnea după ce liderul PSD s-a plâns de abuzurile din justiție.

"Nu urmăresc declaraţiile politicienilor. Nu mă interesează. Judecător fiind, încerc să mă păstrez obiectivă. Dacă unii se simt îndreptăţiţi să vorbească despre abuzuri, şi Justiţia se consideră îndreptăţită să vorbească despre abuzuri.

Pentru o femeie, postul de preşedinte al Înaltei Curţi este o provocare. Unicul beneficiu pe care mi l-a adus este să mă cunosc mai bine şi să-mi dau seama cât de puternică sunt. Nu mă pot da afară când mă vor ei, încă rezist. Ceea ce s-a întâmplat astăzi mi se pare un abuz. În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie.

Conform principiilor de Drept, cel care este chemat să spună dreptul, acela este judecătorul. Nu s-a făcut nicio referire la dispoziţiile articolului 32 din legea 304. Completurile au fost constituite legal

Am intuit şi de la finalul anului trecut că va urma un atac şi pe completurile de 3. Atacul pe completurile de 3 a început la modul general, apoi şi-au dat seama că sunt legal constituite, dar au o problemă cu anumite completuri de 3", a spus Cristina Tarcea la Realitatea TV.

Întrebată dacă va candida pentru un nou mandat în fruntea ICCJ, Cristina Tarcea a fost misterioasă.

"Mandatul îmi expiră în septembrie. Dacă voi candida pentru un nou mandat? Ca să citesc din clasici, aproape că m-am hotărât. Îmi permit să fiu dreaptă, pentru că sunt singură", a spus Tarcea, care a adăugat că nu a avut gărzi de corp şi că nici nu vrea bodyguarzi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Exprimarea părerilor personale se poate face la birt sau in confruntare cu mama,reprezentarea e a colectivului ce te-a trimis !
27 Mar 08:11
Dl Dumitru Păduraru ridică o problemă.Il felicit ca pune in dezbateri ai alte probleme de interes ,decât ce crima natională e sa lasi la partid sa lucreze două femei de la primărie.Eu cer demult,domnilor, lăsati omul si vedeti fapta,ne poate scoate din Europa.dle Timmermnans,că încălcăm statul de drept daca lăsăm femei de la primărie sa lucreze la partid ?Apropo,cand merg la sedinte de partid angajatii de la stat din PNL isi taie ziua de muncă din salariul,demagogi dv ?Dar sa revenim .Democratie este dreptul de a gândi si exprima idei.Daca ele trebuie sa conducă lumea,ne ingrozim ,ca sunt câteva sute de miliarde de idei,nu asa dle Păduraru ?Deci nu-i bine.De aceea oamenii ,mai destepti decât mine,au spus sa unim părerile personale in decizii colective,adoptae de un for-o adunare democratică,care votează -un partid,care se exprimă prin organe.parlamente si ce Dumnezeu o mai fi,chiar si adunări de hastagi in strada,care vocifereaza pentru idei personale, ar trebui cuantificate.Adică.mai pa inteles,presedintele meu , are opțiuni personale,dar cand reprezintă statul,nu se consultă cu Soros ,ci ce decidenții politici.Un eoroparlamentar NU POATE VOTA DECÂT ca reprezentant al statului ,adică ce s-a hotărât in structuri ,alfel e trădare de patrie si abuz,de care ar trebui sa se ocupe madam Kovesi.
Răspunde
0 0
Ei,mai sunteti supărat prietenul meu bun ?
26 Mar 12:32
Dl Dumitru Păuraru se revolta pre tarziu si prea nedrept.Iata o stire de demult ?`Recurs in anulare dupa 21 de ani promovat in favoarea lui Pacepa. Generalul a fost achitat

Dupa aproape 21 de ani de la sentinta de condamnare la moarte, data in lipsa de Tribunalul Suprem, precum si la interventia neoficiala a autoritatilor americane, fostul Procuror General al Romaniei, Mircea Criste, a declarat, in data de 7 mai 1999, recurs in anulare in cazul lui Ion Mihai Pacepa, cerand Curtii Supreme de Justitie sa desfiinteze sentinta de condamnare la moarte data de Tribunalul Suprem – Sectia penala, pe 17 august 1978. Mircea Criste a motivat in solicitarea sa: ”condamnarea inculpatului este consecinta unei erori grave de fapt… vinovatia nu este pe deplin dovedita” – recursul in anulare puteti sa-l cititi integral atasat la finalul articolului.
Răspunde
0 0
Razvan
26 Mar 12:24
Acum ne este evidenta imensa magarie a lui Basescu et comp! Dna Tarcea ar fi trebuit sa isi dea demisia de mult! Ce sa ii faci daca banii si functia o tin in scaun degeaba?! A incalcat flagrant legea nu numai cu completurile de 5 ci si cu nerespectarea celor doua legi ce privesc completele specializate ! Demisia era un semn de onoare dar de unde la aceasta duduie asa ceva?
Răspunde
0 0
Aparitia la TV e legală,dar sfirmatiile politice cun sunt ,bre ?
26 Mar 06:01
Cine sa va dea afar doamna presedinte ?Antecesorea la la CCR si va judecă la cererea dlui Iordache !
Nici eu nu mă supăr,daca cineva face un recurs sau dacă sesizeaza CCR ?De ce doamna presedinte zice asa ?E o cale legală,bre ?S-a adresat la dl Timmermns ?Si cine v-a propus afară,ca postul de procuror sef e ocupat ?Ambasador ?Daca stiati de completele alea si nu ati reactionat,daca proble folosite de justitie sunt deldelea,dacă a spoi o casa ai un avantaj criminal,daca asiști la partid ca lucreaza două femei de al primărie,scoți tara de UE ca e imbâcsita de corupti,atunci de ce va plângeti?Aveti cuâitul,ca pâinea v-o dă poporul,pe care il înjositi !
Răspunde
0 0
DUMITRU PADURARU
26 Mar 02:09
Doamnă Rifai, vă urez mult succes în noua Dv. emisiune, și vă doresc multă putere pt. a lupta cît mai eficient pt. DEMOCRAȚIE, PATRIE, JUSTIȚIE DREAPTĂ și pentru tot ce prevede principiile DEMOCRAȚIE-i că este corect.

Doamnă, văd, aud și citesc multe comentarii, de multe ori chiar de la profesioniști, (ziariști, reporteri, politicieni, oameni de litere) cum strigă în gura mare că: -Cutare a votat împotriva ȚĂRII.
Cuvîntul DEMOCRAȚIE, provine din limba greacă, și este format din două cuvinte: ΔΕΜΟΣ (public, popor) și ΚΡΑΤΟΣ (stat) deci: PUTEREA POPORULUI ASUPRA STATULUI.
Deci, principiile DEMOCRAȚIE-i trebuie impuse STATUL-ui
Votul este exprimarea DEMOCRAȚIE-i, nu poți impune unui om să voteze împotriva principiilor democratice, chiar dacă este împotriva politicii ȚĂRII. Dacă ești trimis în P.E. și ești convins că, politicienii aflați la putere din ȚARĂ sînt corupți, este de datoria acelui parlamentar sau deputat, ești obligat de multe ori, de principiile DEMOCRAȚIE-i să votezi impotriva intereselor unor Partide, Grupuri de Putere sau indivizi, care vor să subjuge ȚARA. ex. PSD-ALDE și indivizi ca, DRAGNEA, TĂRICEANU, DĂNCILĂ, VÎLCOV, ȘTEFĂNESCU, KIOVEȘI.

Dacă, cetățenii votează pt. interese de Partid, de Grup sau Individuale, DEMOCRAȚIA nu FUNCȚIONEAZĂ.
ROMÂNI, NU VĂ VINDEȚI VOTUL..!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?