Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Teste gratuite pentru depistarea diabeticilor de Ziua Mondială a Diabetului

Saturday, 14 November 2009, 12:25 Sursă: NewsIn

"Este necesară informarea populaţiei, iar atragerea atenţiei asupra diabetului este binevenită", a declarat doctorul Andrei Kozma, unul dintre organizatorii evenimentului.

La nivel mondial, sunt în prezent peste 246 de milioane de diabetici, iar potrivit estimărilor specialiştilor, numărul acestora va anjunge la 380 de milioan e în următorii 20 de ani. Se estimează de asemenea că anual 70.000 de copii până în 15 ani fac diabet de gradul I, iar că la nivel mondial procentul de cazuri de diabet de gradul II la copii ar putea creşte cu 50% în următorii 15 ani.

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în întreaga lume pe 14 noiembrie, începând din 1991 când a fost declarată de Federaţia Internaţională de Diabet şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Iluminarea celor două clădiri din Capitală a fost organizată de Primăria Capitalei în parteneriat cu Lions Club International, o asociaţie care are în centrul preocupărilor persoanele cu dizabilităţi de vedere şi auz, suferinde de diabet, precum şi tinerii talentaţi fără posibilităţi financiare pentru studiu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri