Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD se vede sub asediu

Tuesday, 15 December 2009, 14:37 Sursă: REALITATEA.NET

La finalul şedinţei, conducerea PSD a transmis prin intermediul unui comunicat de presă un apel la calm şi responsabilitate. \"PSD face apel la unitate şi solidaritate către toţi membrii partidului. În faţa unui moment dificil, PSD trebuie să rămână unit pentru a asigura echilibrul pe scena politică şi pentru a preveni acţiunile arbitrare şi tendinţele autoritariste ale actualului preşedinte. Însă, pentru a depăşi aceste greutăţi, este nevoie de o analiză temeinică şi lucidă a situaţiei actuale\", se arată în comunicat.

Social-democraţii reclamă că în acest moment \"PSD este ţinta unor eforturi sistematice de destabilizare, eforturi declanşate şi alimentate din afara partidului. Încercările de a declanşa o bătălie internă pentru funcţii de conducere este expresia acestor tentative de slăbire a PSD, într-un moment în care partidul poate şi trebuie să joace o carte politică extrem de importantă\", se mai arată în comunicat.

Conducerea PSD a reclamat faptul că \"aleşii locali şi membrii noştri din teritoriu, cei care lucrează în deconcentrate şi descentralizate, sunt ţinta unor presiuni inimaginabile\". \"Este de datoria forurilor de conducere să-i apere în faţa abuzurilor comise de cei care au fost puşi pe criterii politice în fruntea instituţiilor statului şi care sunt gata să execute fără să clipească ordinele PD-L şi ale lui Traian Băsescu\".

PSD condamnă politica cumpărării votului parlamentarilor pe care o foloseşte Traian Băsescu. \"Votul parlamentarilor trebuie să fie liber, nu obţinut prin bani, şantaj sau ameninţări. Un guvern fundamentat pe interese mărunte sau pe şantaj are toate şansele să fie o garanţie a ineficienţei, a instabilităţii şi a corupţiei\".  PSD anunţă că va milita pentru proiectul „O Singură Românie”, pentru impunerea unui nou mod de a face politică în România şi pentru o guvernare în interesul cetăţenilor, bazată  pe o majoritate solidă în Parlament.

Întâlnirea a avut loc după decizia Delegaţiei Permanente a PNL de a mandata o echipă condusă de preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, să negocieze cu toate partidele în vederea formării unui nou guvern. În cazul în care funcţia de şef al Guvernului va reveni PNL, Crin Antonescu este propunerea liberalilor pentru functia de prim-ministru. Liberalii nu exclud însă şi susţinerea unui premier \"personalitate\" care să poată asigura echilibrul politic al României.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri