2.000 de bucureşteni au alergat pentru mai multe piste de bicicletă

Monday, 28 September 2009, 04:13 Sursă: Realitatea TV

Cros contra piste pentru biciclete! Aceasta a fost miza inedită a unui concurs de alergare în Capitală. Pentru fiecare participant la cros, organizatorii au promis că vor amenaja un metru de pistă pentru biciclişti. Rezultatul? Peste 2.000 de alergători adică 2.000 de metri de piste noi.
Adaugă părerea ta

Cel mai tânăr participant la crosul care s-a desfăşurat pe un traseu de aproape patru kilometri abia a împlinit trei ani, iar cei mai vârstnici alergători au avut peste 60 de ani.

De la cros nu au lipsit personalităţile sportive care au dat startul concursului. Octavian Bellu s-a arătat încântat de idee: "Avem ocazia să ne mişcăm, mai ales că viaţa de zi cu zi ne pune în faţa a tot felul de obstacole, e bine să lăsăm stresul, să ne bucurăm de mişcare". Miza crosului a fost una... ecologică şi sportivă.

Ioana Mucenic, unul dintre organizatori, a declarat: "Pentru al doilea an consecutiv pentru fiecare alergător în cros construim un metru de pistă de biciclete. Anul acesta vom construi aproximativ 2.000. La ultima numărătoare a colegilor me erau aproape 2.000 de alergători".

Anul trecut la cros au participat 1.700 de persoane iar organizatorii au amenajat tot atâţia metri de piste pentru bicicliştii din Parcul Herăstrău