Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul Mars One e șubred și va fi un eșec, declaraţia incredibilă a unuia dintre finalişti

Wednesday, 18 March 2015, 12:58 Sursă: AGERPRES

Candidatul, Joseph Roche, astrofizician la Trinity College din Dublin, a dezvăluit că procesul de selecție a viitorilor coloniști a fost o glumă, iar finaliștii sunt încurajați să doneze chiar ei bani pentru proiect.

"Mi se pare un coșmar faptul că sunt oameni care continuă să susțină acest proiect și-i acordă bani și atenție, iar apoi va ajunge inevitabil la momentul în care întregul eșafodaj se va prăbuși", a declarat Roche pentru revista Medium. "Pentru mine ar fi un coșmar să fiu cumva legat de o astfel de farsă care ar afecta percepția publică asupra științei", a adăugat el.

Mars One, o organizație non-profit cu sediul în Olanda, a primit numeroase critici pentru planul său nerealist de a lansa colonizarea planetei Marte începând cu anul 2024. Omul de știință olandez Gerard 't Hooft, deținător al premiului Nobel și inițial un susținător al acestui ambițios proiect, avertiza că este nevoie de mai mult timp decât este prevăzut în proiect pentru a pregăti o asemenea misiune de colonizare a Planetei Roșii, iar costurile vor fi mult mai mari decât cele prevăzute.Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE