Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce a spus Cristian Tudor Popescu despre eșecul Simonei Halep. I-a uimit pe toţi

Tuesday, 27 January 2015, 12:47 Sursă: REALITATEA.NET

"De ce m-am speriat, n-am scăpat. După primele 3 ghemuri ale întâlnirii cu Ekaterina Makarova, mi-am dat seama, cu un fior de spaimă, că mai văzusem ce vedeam. În meciul cu Mattek-Sands, conducând cu un set şi 5-1, Simona s-a topit pur şi simplu în câteva zeci de secunde, pierzând 4 ghemuri la rând. Asta se întâmpla şi acum, dar chiar la începutul meciului: serviciu nesigur, retururi prea scurte şi fără unghi, intuiţie lipsă, cedarea iniţiativei de atac adversarei, alternată cu forţări nereuşite. Este ceea ce în tenis se numeşte ” to be out of the game”.

Şi afară din joc a rămas Simona până la sfârşit, pentru că dincolo de fileu nu mai era simpatica americancă cu ciorapi până la genunchi, ci periculoasa stângace Makarova, semifinalistă la US Open, posedând un serviciu variat şi plin de efecte veninoase, un forehand iute şi ascuţit ca o sabie, o anticipaţie şi viziune tactică a terenului care arată că nu degeaba rusoaica a câştigat Roland Garros la dublu.

Deci, ca să fie limpede, Simona nu a căzut de pe un cal răpciugos, Makarova e tare. Când, la Singapore, i-a dat şi un 6-0 Serenei Williams, am iubit-o pe Simona, acum i-a venit rândul să încaseze şi ea un ”bagel” sau, cum îi zice lui 0-6 pe româneşte, o ”lăptăreasă”. Şi Simona a fost azi-noapte într-un club select, de vreme ce s-a întâlnit acolo cu nimeni altul decât Rafa Nadal, care a luat-o cu 6-0 de la Berdych.

Ceea ce m-a întristat însă, a fost atitudinea cu care a pierdut Simona. Când nu-ţi merg loviturile şi ai în faţă o adversară căreia îi intră aproape tot, o soluţie de avarie este să încerci să frânezi jocul, să eviţi forehandul nimicitor, să lungeşti schimburile de mingi, să te chinui aruncând cât mai multe dincolo de fileu, în nădejdea că oponenta îşi va ieşi până la urmă din mână.

Simona a considerat parcă sub demnitatea ei de nr. 3 mondial să încerce să se salveze „urât”. A încercat ceva ”nobil” şi riscant: scurtele – a pus vreo 4, reuşite (dacă e să găsesc şi un bine în rău, am văzut acum că, deşi n-o foloseşte de obicei, ştie să pună scurtă), dar la set şi 4-0 pentru Makarova era prea târziu...

Apoi m-am uitat la Sharapova-Bouchard. Jucând un tenis criminal, Maria cea Mare a sfârtecat-o ca tigroaica o gazelă pe talentata Eugenie. Altă Ligă...

Trebuie să recunosc: o clipă mi-am zis că Makarova i-a făcut şi un bine Simonei, scoţând-o din gura fiarei..."


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT