Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SCANDAL în tenisul românesc. Tocmai s-a aflat despre suspendarea pentru dopaj

Tuesday, 24 October 2017, 09:20 Sursă: REALITATEA.NET

''Adrian Barbu a fost suspendat provizoriu potrivit articolului 8.3.1 din Programul Antidoping 2017, până la determinarea acuzațiilor împotriva sa la o audiere legată de articolul 8 din Program. Dl. Barbu, un jucător de 34 de ani din România, a furnizat o probă de urină pe 16 august 2017, cu prilejul participării sale la Bucher Reisen Tennis Grand Prix, un turneu ATP Challenger la Meerbusch, Germania. Proba a fost trimisă la laboratorul de la Montreal, acreditat de Agenția Mondială Antidoping, pentru analiză și în ea s-au găsit metaboliți de nandrolon (19-norandrosteron) și de metenolon'', se arată în comunicatul ITF.

Barbu a fost acuzat de încălcarea regulamentului antidoping pe 12 octombrie, iar suspendarea sa a devenit efectivă din 22 octombrie, precizează ITF, conform Agerpres.

Adrian Barbu, aflat în prezent pe locul 506 la dublu în ierarhia mondială, avea dreptul să facă apel la o comisie independentă pentru ca suspendarea sa provizorie să nu fie impusă, dar a ales să nu își exercite acest drept, potrivit ITF.

Barbu și Mergea au fost învinși în primul tur la Meerbusch de cuplul Jonas Luetjen (Germania)/Karim-Mohamed Maamoun (Egipt) cu 4-6, 6-4, 10-5.

Cei doi au cucerit un titlu futures la București (august) și unul la Brașov (septembrie), pierzând și o finală la Chitila.

Cea mai bună clasare din cariera lui Barbu a fost locul 265 la dublu (august 2005) și 752 la simplu (iulie 2005).


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT